Kreativan hobi Sanele Sarajlić iz Srebrenika, izrađuje jestive bukete

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Sanela Sarajlić iz Srebrenika po zanimanju je profesorica razredne nastave, a nakon dugogodišnjeg traženja posla u struci, odlučila se za kreativan hobi i prva na području Tuzlanskog kantona počela se baviti jestivom floristikom.

Nakon što ponovo nije dobila posao u školi, uprkos prijavi na konkurs, počela je razmišljati o tome šta bi u međuvremenu mogla raditi, kako bi imala svoju aktivnost i izvor prihoda, te je odlučila putem interneta istraživati kako se prave jestivi buketi.

Svoje prve bukete počela je isporučivati putem Facebook i Instagram profila pod nazivom “Sanela Jestivi Buketi“, a nakon samo nekoliko mjeseci razvila je svoj mali “biznis”.

U razgovoru za Fenu otkrila je da je sama osmislila svoj model izrade jestive floristike. Prve jestive bukete koje je izradila poklonila je bližnjima, a nakon što se saznalo za taj njen kreativni hobi, pojavili su se i prvi kupci, čiji je broj vremenom rastao.

Za izradu manjeg buketa potrebno je 90 minuta intenzivnog rada, kaže ova tridesetšestogodišnjakinja, pojasnivši da se cijena određuje prema želji i zahtjevu kupca.

Fena

Share.

Leave A Reply