Krivokapić preporučio zajedničko lizanje kašike u crkvi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mandatar za zastav nove vlade u Crnoj Gori Zdravko Krivokapić kazao je da je koronu prebolio na nogama i da je to saznao kada je uradio test na antitijela.

Izvinio se građanima što na sahrani mitropolita Amfilohija, koji je preminuo od posljedica koronavirusa, nije nosio masku. Krivokapić tvrdi da sa pričešćem istom kašikom u sred pandemije “nema nikakvih problema”.

– Izvinjavam se što na sahrani mitropolita Amfilohija nisam imao masku. Ja sam na taj način iskazao nepoštovanje iako pouzdano znam da sam COVID prebolio na nogama a to govore antitijela. Preležao sam koronu i ne znajući da je imam – rekao je Krivokapić.

Govoreći o pričešću istom kašikom sa mnogim drugim vjernicima i upitan da li vjeruje da se na taj način ne može prenijeti virus, mandatar kaže da je to poseban trenutak kod svakog vjernika.

-Ako imate vjeru, nemate nikakvih problema nećete se zaraziti pričešćem – kaže on.

Upitan da li smatra da su mjere besmislene ako postoji vjera, Krivokapić kaže “naravno”.

– Vi znate da čovjek koji dođe, Slava mu i Milost, pod Ostrog, ako dođe sa vjerom, da će štošta da doživi kao preporod. Pričešće je poseban čin i naravno u istoriji se nekad postavljalo to pitanje. Ovo je praksa koju crkva propisuje – kaže mandatar.

Share.

Leave A Reply