Kukuruzni kruh – recept

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Listu najtraženijih jela na internetskim tražilicama u 2020. godini bilo je zanimljivo vidjeti. U godini koju su obilježili potresi, pandemija, socijalna distanca, i u kojoj smo mnogo vremena provodili kod kuće, najzanimljivija su nam, čini se, bila dobro poznata jela poput pizze, lazanja, ćufti, musake, kruha i tortilja. Na popisu su se našli i kava Dalgona za kojom smo u prvom dijelu godine svi ludovali, ali i palačinke, brownies i cheesecake. Ovu su listu odlučili iskoristiti super ljudi iz Udruge Prijatelji životinja te su najpopularnija jela odlučili pripremiti s biljnim namirnicama. Rezultat je kuharica namijenjena svima. Ljepotaizdravlje.hr iz ove kuharice donosi recept za kukuruzni kruh. Imajući na umu da je pečenje i veoma meditativna, opuštajuća djelatnost, ovaj recept je kao stvoren za neko lijeno poslijepodne.  Domaći kukuruzni kruh Sastojci: 2 šalice grubo mljevenog kukuruznog brašna 2 šalice prokuhane vode 1 žličica morske soli 1 žličica kukuruznog ulja 1 šalica crnog pšeničnog brašna lješnjaci Priprema: 1. Kukuruzno brašno poparite s prokuhanom vodom. 2. Pomiješajte sol, ulje i pšenično brašno te dodajte poparenom brašnu. 3. Dodajte vodu i napravite gustu smjesu. 4. Izlijte u lim za pečenje i pecite 30-40 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 °C. 5. Po želji, tijestu prije pečenja možete dodati nasjeckane pržene lješnjake.

Share.

Leave A Reply