KUM – ZELENA EMINENCIJA KRAJIŠKE SDA

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šemsudin Dedić ili kako ga krajišnici odmilja zovu Šrek. Ima tu dosta fizičke sličnosti. Nažalost lik iz crtanog filma je pozitivac, dok je naš Šemso bio pozitivan jedino na koronavirus. Ne ponovilo se. Čovjek koji je sve u životu dobio “na guzove” pa i uvlačeći se onima koji su jači. Kad bi ga u ovom trenutku pitali da li bi mogao biti bolji predsjednik SDA od Bakira Izetbegovića, odgovor bi bio potvrdan. Jer Šemso je “all in one” ili sve u jednom. Može sve, a ustvari ne može ništa nego puniti vlastite džepove i džepove svojih kumova.

I tako taj tihi političar, što bi Krajišnici rekli hinjo godinama prosperira. A Krajina skoro pa pusta ostala, osiromašila. Nije to ni bitno jer Šemso CIPS vadi u Sarajevu. Krši statut SDA. Jer ni sam više ne zna na koliko je stranačkih funkcija. A mora biti. Treba još koji mandat osvojiti. Na račun naivnih ovaca, pardon glasača.

Poznat je Šemsudin Dedić i po kumovima. Sve za kumove. “Meće” ih na funkcije koje požele. I narodu će on “metnuti”, poslije izbora. Pošto je namirio kumove, prvenstveno kuma Ervina Bibanovića, sad mu meće kuma dr. Emira Šabića na mjesto predsjednika GO SDA Bihać. Čovjek nema nikakvih referensi da vodi gradsku organizaciju osim što mu je Bibanović kum. A to je po Šemsi glavna referensa. Biti kum, makar kumov kum!

Share.

Leave A Reply