Kupujmo domaće

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U muci se poznaju junaci! Zajedno uz borbu za naše zdravlje sad je najvažnija borba za ekonomiju naše domovine!

Pozivamo sve one odgovorne, posebno iz javnog sektora, da budu odgovorni prema državnim resursima kao prema svojim vlastitim. A posebno vjernike podsjećamo da su ekonomska stabilnost i socijalna pravda Božiji imperativi!

Vrijeme pandemije izazvane virusom COVID-19 pokazalo je da zemlje koje imaju razvijene domaće kapacitete u svim sektorima, lakše podnose ovu krizu. Nažalost naša svijest se probudi kad je teško, ali u mirnom vremenu smo opušteniji. Šta mi pojedinci možemo konkretno sad raditi?

Udruženje KUPUJMO I KORISTIMO DOMACE već 15 godina govori o važnosti kupovine domaćih proizvoda. Za razumne, efekat je vrlo jednostavan i logičan. Kupujući domaće proizvode, naše fabrike rade, ljudi su zaposleni, novac ostaje u Bosni i Hercegovini, punimo budžet naše zemlje odakle se finansiraju bolnice, škole, vojska, policija i druge vitalne institucije. Zašto onda kupovati strane proizvode ako se isti ili slični proizvode u BiH?!

Zato u znak podrške domaćoj proizvodnji stavimo i podijelimo ovaj znak na svoje profile po kojima je prepoznatljiva domaća roba.
Podržimo svi zajedno našu privredu u ovim teškim trenucima!

Share.

Leave A Reply