Kurcov lockdown je tvrd, a bit će i prilično dug: ‘Masovne restrikcije trajat će mjesecima‘

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Što je veći broj zaraza, to će biti teže poduzeti korake za otvaranje. Morat ćemo živjeti s ograničenjima i nakon 7. prosinca, rekao je

Austrija može očekivati nova stroga ograničenja nakon što za tjedan dana isteknu trenutačne mjere zatvaranja, rekao je kancelar Sebastian Kurc za austrijski list Kleine Zeitung.

Nacionalno zatvaranje na snazi je do 7. prosinca, ali još nije jasno što će to značiti za skijašku industriju – okosnicu turističkog sektora koji čini 15 posto austrijskog BDP-a.

Kurc je rekao da će Austrijanci tjednima i mjesecima morati živjeti s ograničenjima i dodao da će nove mjere ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Predstavit će ih u srijedu.

“Što je veći broj zaraza, to će biti teže poduzeti korake za otvaranje”, rekao je Kurz u intervjuu za Kleine Zeitung u nedjelju. “Morat ćemo živjeti s daljnjim masovnim ograničenjima nakon 7. prosinca.”

Vlada planira oprezno otvarati trgovine i škole, rekao je Kurc.

Austrijski kancelar rekao je da sportski i zabavni sadržaji neće biti dio prvih popuštanja mjera, ali vlada u dogledno vrijeme namjerava omogućiti organiziranje više pojedinačnih sportova na otvorenom.

“Pitanje turizma odvojeno je od toga”, dodao je.

“Ono što je već jasno, apres ski bit će moguć najranije za godinu dana”, naveo je Kurz, misleći na “partijanje” u planinskim barovima i restoranima.

Francuska, Italija, Austrija i Njemačka naredile su da žičare, koje bi sada i mogle raditi, ostanu zatvorene u nadi da će sva odmarališta imati koristi na vrhuncu sezone ako i kad se uspori širenje zaraze koronavirusom.

Share.

Leave A Reply