LAVROV DANAS DOLAZI U DVODNEVNU POSJETU U BIH, PRVO SUSRET S DODIKOM U ISTOČNOM SARAJEVU

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije, Sergej Lavrov danas dolazi u službenu dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, kada će imati zvanične susrete sa tročlanim Predsjedništvom BiH, predsjedavajućim Miloradom Dodikom te članovima Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem kao i sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Tako će Lavrov boraviti i u Istočnom Sarajevu, bh. entitet Republika Srpska (RS), zbog čega Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS preduzima pojačane mjere sigurnosti, najavljeno je iz tog Ministarstva.

Pored zabrane saobraćaja na nekoliko lokalnih saobraćajnica u određenim terminima, građani Istočnog Sarajeva pozvani su da u ponedjeljak ‘svoje kretanje u saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo svedu na mininum’ te da poštuju naredbe policijskih službenika.

Također iz MUP-a RS preporučuju građanima Istočnog Sarajeva da sa sobom imaju važeći identifikacioni dokument ‘te da zbog lakšeg kretanja uz sebe ne nose veće torbe ili ruksake’.

Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu treba da izbjegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada – upozoravaju iz entitetskog MUP-a.

Posjeta šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Bosni i Hercegovini i Srbiji bila je planirana 28. i 29. oktobra, međutim kako se našao u samoizolacije zbog pandemije, sve planirane posjete su tada odložene.

 

Share.

Leave A Reply