Lijep Gest U Doba Kampanje: Umjesto Političkih Plakata Edis Kupio Serume Protiv Tetanusa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Politička kampanja je vrijeme kada osobe i kandidati žele svim silama da pokažu kako je njihova politička opcija najbolja za građane općine i gradova u kojima su se prijavili kao kandidati. Neki se žele istaći putem medija, drugi putem društvenih mreža, treći putem plakata, a kandidat za Općinsko vijeće Kalesija ispred OO SBB Kalesija Edis Mujanović uradio je neobičnu stvar koja će možda uticati i na promjenu mišljenja svojih protukandidata.

Obzirom da vlada nestašica za serumom protiv tetanusa, odlučio je da novac koji bi dao za vlastiti plakat negdje pored puta, iskoristi za kupovinu seruma protiv tetanusa i na taj način olakša onima koji ga ne mogu pronaći i koji ga ne mogu kupiti.

-“Na ideju sam došao jer sam se raspitivao i zanimalo me koliko se potroši na reklamiranje kandidata na led displejima ili plakatiranju od kojeg realno i nema neke koristi. Saznao sam da je cijena oko 250 KM po kandidatu. Ja sam čvrsto odlučio da te pare neću dati za to da se sa plakata smijem građanima kojima baš i nije do smijeha, a radeći kroz život do sada mnoge akcije svjestan sam koliko ljudima nekad znaci 1 KM” kazao je Mujanović za NEON Televiziju.

Kada je bio u prilici da svjedoči koliko je teško serum pronaći, odlučio je da će nešto po tom pitanju uraditi, te je otišao u Srbiju i kupio dvanaest doza koje koštaju 240 KM.

-“Zbog pravila naše zdravstvene ustanove, oni taj lijek ne mogu držati kod sebe, tako da sam ga ja nabavio, propisno ga transportovao i čuvam ga kod sebe. Jedna je doza već uručena, ostalo je još jedanaest” istakao je Edis.

On je dodao i da ukoliko nekome zatreba, serum može slobodno potražiti kod njega, te da će dostaviti po potrebi u bilo koju općinu ili grad.

-“Želim naglasiti da mi je drago što ovo nema ciljano neku grupu ili osobu. Daj Bože sreće da nikome ne zatreba a ako zatreba nek se javi meni na moj Facebook profil i bit će dostavljeno u najkraćem mogućem roku”.

On je pozvao i ostale kandidate da svojim djelima tokom političke kampanje pokažu da su društveno odgovorni i da pobiju tvrdnje da su “svi kandidati isti”.

Bitno je napomenuti da ovo nije prvi put da Mujanović pomaže sugrađanima, već je nekoliko puta imao slične geste koje su izazivale pažnju javnosti i sve pohvale.

Ntv

 

Share.

Leave A Reply