Lukač se oglasio povodom hapšenja policijskih inspektora: Evo šta je poručio

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Niko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu, kazao je Lukač

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je Srni da će se Ministarstvo unutrašnjih poslova obračunati i očistiti svoje redove od nečasnih policajaca i da niko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu, kao što je i najavio na konferenciji za novinare prošle sedmice povodom sjednice Kolegijuma ministra i predstavljanja rada MUP-a za proteklih šest mjeseci.

– Hapšenja koja smo pokrenuli u svojim redovima neće se zaustaviti dok u potpunosti ne riješimo ulogu bilo kog pripadnika MUP-a u vezi sa kriminalnim klanovima koji niz godina haraju regionom. Iako smo bili svjesni da će to biti velika sramota za našu policiju i da će izazvati negativne reakcije naših građana nijednog trenutka nismo pomislili da odustanemo ili nešto prikrijemo u vezi sa ulogom naših pripadnika sa kriminalnim klanovima, istakao je Lukač.

On je rekao da njihove kontakte i veze prate već duže vremena i naglasio da neće odustati od procesuiranja bilo kog službenika ili lica koja su umiješana u pomaganje kriminalcima i kriminalnim klanovima.

 

Share.

Leave A Reply