Majka Bošnjaka ili Bakirova femme fatale

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Najjača stranka koja okuplja Bošnjake, SDA, proživljava krizu. Hoće li se kriza pretvoriti u brodolom ili u preporod SDA, ovisi prvenstveno o Bakiru Izetbegoviću i njegovom odnosu prema SDA ali i supruzi. Bošnjaci su i dalje uglavnom patrijarhalan narod. Vole da se zna ko je gazda u kući. Bošnjaci su većinom i muslimani. I dobro se sjećaju pouka iz istorije Islama. Hazreti Osman, četvrti pravedni halifa. Nezadovoljstvo muslimana naspram Osmana nastalo je upravo zbog njegove slabosti prema rodbini.

Nekad ne treba govoriti. Treba znati slušati. Prije svega svoje srce, ali i glas naroda. Bošnjaci su merhametli narod. Dugo saburaju i ćute. Nisu glupi ako trpe. Onaj koji trpi kad se razljuti,njegova ljutnja je poput oluje. Ne treba predsjednik Izetbegović tražiti u drugima krivce. Svako treba poći od sebe. Nije raja u Sarajevu podržala četvorku što su dobri, već što je SDA postala loša. Puno je tu razočarenja,ljutnje. Nije lako kad izgubiš povjerenje u nekog kog si volio.

Jeli Sebija majka Bošnjaka? Nije. Ako, primjera radi, Bakir čestita Joe Bidenu pobjedu na izborima, to je u redu. Al šta Sebija ima čestitati? U kom svojstvu? Bošnjaci je ne prihvataju, Bakir je slijepo voli.  Muškarca ljubav prema ženi često zaslijepi. U slučaju lidera to je opasno. Jer kad lider posrne zbog žene, posrnu za njim i oni koji ga slijede. Lider mora vladati sobom, ali i svojom porodicom, rodbinom. Koliko je Nađa Dizdarević – Berberović dobila glasova? Voli li narod Sebiju?

Oslušni malo Bakire!

Share.

Leave A Reply