Majkić zaprijetila Izetbegoviću: Ako se drzneš smijeniti Radmanovića mi ćemo u čas posla smijeniti tebe, pa izvoli

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vidjet ćemo šta će se dešavati u ponedjeljak. Mi smo spremni. Ako žele da se takmiče s nama, neka izvole, poručila je Majkić

Ukoliko u ponedeljak dođe do smjene zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojše Radmanovića, njegove stranačke kolege iz SNSD najavljuju da će se te obiti o leđa lideru SDA, Bakiru Izetbegoviću.

Kako je pojasnila delegat SNSD u Domu naroda PSBiH Dušanka Majkić, ukoliko Radmanović u ponedjeljak bude smijenjen iz Kolegijuma Predstavničkog doma PS BiH, odmah sutradan bit će podnesena inicijativa za smjenu Bakira Izetbegovića iz Kolegijuma Doma naroda.

Majkićeva je ovo najavila reagujući na informacije da bi se na sjednici Predstavničkog doma BiH, koja će se održati u ponedjeljak, a na čijem bi se dnevnom redu, osim zahtjeva za glasanje o nepovjerenju Savjetu ministara, smjene zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića, mogla naći i inicijativa za smjenu Radmanovića.

Inače, ako se zatraži smjena Radmanovića, na njegovo mjesto bi mogao doći jedan od trojice lidera opozicionih partija iz Srpske – Nenad Nešić (DNS), Mirko Šarović (SDS) ili Branislav Borenović (PDP).

– Vidjet ćemo šta će se dešavati u ponedjeljak. Mi smo spremni. Ako žele da se takmiče s nama, neka izvole. Dakle, ponavljam, ukoliko se drznu da smijene Radmanovića, SNSD će u čas posla, uz pomoć hrvatskih glasova u Domu naroda, smijeniti Izetbegovića iz Kolegijuma – upozorila je Majkić.

Dodaje da nema nikakvog razloga za smjenu Radmanovića, jer se ništa ne bi dobilo time, osim što bi se „uhljebio“ neko drugi na toj poziciji.

– E pa, neće moći – kategorična je Dušanka Majkić.

Share.

Leave A Reply