Makarević o koroni: Od bolova nisam oka sklopio, mislio sam da će biti lakše

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nedim Makarević, ambasador Bosne i Hercegovine u Norveškoj na Facebooku je prenio svoja iskustva u borbi sa koronavirusom, kojim je zaražen prije nekoliko dana.

Kako je kazao, na ovoj društvenoj mreži oglasio se u trenutku dok nije imao temperaturu.

“Danas već četvrti dan Korone.. Od jutros nemam osjećaja mirisa i ukusa.
Moji ukućani prolaze bolje od mene oko virusa i imaju blage simptome.
Kod mene su srednje jaki. Šta mi je novo, odnosno sto nisam nikako očekivao su bolovi. Recimo sa petka na subotu nisam mogao oka sklopiti od bolova u leđima. Posto ja “kuburim” sa leđima dugi niz godina zbog jedne stare sportske povrede mislio sam da je to stara stvar koja se sada u nezgodan moment probudila”, napisao je.

Međutim, kako je dodao, kada se bol slična išijasu spustila u noge i tu isto nije ostala nego počela da “luta” po tijelu shvatio sam da je to virus.

“Intenzitet bola je poprilično intezivan ali se može podnijeti. Međutim ako se hoće navečer zaspati mora se uzeti paracetamol. Disanje otežano, temperatura varira 38-39 a nakon lijekova 37-38. Iznenađenje mi je da ja koji pazim na zdravu ishranu, na unošenje vitamina i zdrav život , bavim se sportom, ipak imam ovakav razvoj situacije. Očekivao sam da će ići lakše pogotovo što poznajem ljude koji su bili u neposrednom dodiru sa virusom a ne paze na gore navedene stvari pa se ipak nisu zarazili. Dakle valjda je to jedna od lekcija koja se treba naučiti”, zaključio, poručivši pratiocima na Facebooku da se paze.

 

Radiosarajevo.ba

Share.

Leave A Reply