Mamac za balije koji rahmetli Aliju Izetbegovića poredi sa Karadžićem i ostalim zločincima

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kolektivna amnezija. Kronična bolest Bošnjaka. Zaborave lako da su bili žrtve, a još lakše puste da ih izjednačavaju s krvnicima. Jučerašnja smrt prijatelja Bosne i Hercegovine, pjevača Đorđa Balaševića, bila je povod za objavu ovog banjalučkog psihologa, rođenog u Kalinoviku,  da poistovjeti rahmetli Izetbegovića s ratnim zločincima:

Zaboravio je Puhalo da je rahmetli Alija Izetbegović uz bivšeg makedonskog predsjednika Kiru Gligirova jedini radio na mirnom rješenju raspada Jugoslavije i očuvanju iste. Zaboravio Puhalo da je većina Srba mitingašenjem, iskopavanjem i nošenjem kostiju uz povike podrške balkanskom kasapinu Slobodanu Miloševiću odgovorna za ratove na području bivše Jugoslavije. Rahmetli Alija Izetbegović nikad nije bio nacionalista.

Gdje je na kraju bila Puhalova pamet, junaštvo i čojstvo dok su Bošnjake trpali u logore, zatvarali, činili genocid u Srebrenici upravo njegovi sunarodnici.

Naknadna pamet nije ništa drugo do čisto preseravanje. I hajd što Puhalo u nedostatku argumentacije za genocidnost većine njegovih sunarodnika trpa rahmetli Izetbegovića u isti koš s Karadžićem,Bobanom, Mladićem, već što dosta balija puši njegove otrcane fore.

I ne mogu se te balije nazvati Bošnjacima, jer vjeruju u ljubav sa svojim dželatima. Budale nemaju ni naciju ni bilo šta drugo. To je univerzalan pojam. Nakon toliko genocida i klanja opet trčati pod nož.

Dok u Cazinu Bošnjak obnavlja crkvu, u Foči pucaju na džamiju Ferhadiju. To sve govori o o nama i njima.

Share.

Leave A Reply