MARINA, MAJKA 4 DECE, JE TRI DANA ZVALA HITNU POMOĆ, PA UMRLA! MOLILA je za pomoć lekara, a kada su otišli na VMA saopštili su joj GORKU I NAJBOLNIJU ISTINU!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Marina Jovičić Ilić (38) iz Beograda je zbog jakih bolova u stomaku tri dana molila Hitnu pomoć da je poseti, a kada su konačno došli i odveli je na VMA, doktori su utvrdili da joj nema spasa.

Ova majka četvoro maloletne dece, među kojima je i beba od tek godinu dana, ubrzo je umrla iz još neutvrđenog razloga.

Da je Hitna došla ranije, Marina bi možda bila živa – kaže za Kurir njen suprug Dragan Ilić, radnik “Beograd puta”, koji čeka rezultate obdukcije.

On objašnjava da je Marina 21. januara počela da zove Hitnu pomoć, a da su došli tek 23. januara.

 *FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Tih dana Marina je bila sama u kući s decom jer sam ja radio tokom celog dana na terenu. Prvo je imala virus gripa, temperaturu i groznicu, ali je 21. odjednom počeo i stomak jako da je boli i da se nadima. Sutradan joj je bilo još teže, naglo joj je pao pritisak, počela je da se guši i opet je zvala Hitnu. Rekli si joj da pije slanu vodu, digne noge na jastuk, popije lek za smirenje – navodi Dragan.

Kad je uveče došao kući, ona nije mogla da stoji, a nisu mogli do bolnice jer nemaju auto, te su se nadali da će joj do jutra biti bolje.

Ja sam tog 23. januara ujutru morao na posao, pa je kuma došla da bude s Marinom. Njoj je bilo sve lošije, počela je da povraća, pa su opet zvale Hitnu pomoć, koja je uporno odbijala da pošalje ekipu poručujući im da same odu u bolnicu, kao i da dolazak Hitne mora da se plati ako je lažna uzbuna. Konačno su došli nakon trećeg poziva i odvezli je na VMA – ističe Dragan.

Marinina kuma kaže da su nove muke doživele i na VMA:

Prvo ju je primio hirurg, koji je zaključio da Marina nije za hitnu intervenciju i otpustio je kući. Odvela sam je preko puta na interno odeljenje, gde su nam rekli da čekamo ispred ordinacije, iako je Marina već počela da se gubi i bunca. Čekali smo od šest sati uveče do četiri ujutru. Konačno su joj 24. januara ujutru izmerili pritisak i šećer i ustanovili da mora da ostane u bolnici. Onda su otkrili da su joj unutrašnji organi puni vode, da otkazuju jetra, slezina i bubrezi i da samo bog može da joj pomogne. Marina je umrla u noći između 26. i 27. januara.

VMA: POKRENUTA UNUTRAšNJA KONTROLA

Iz VMA kažu da je u toku redovan postupak unutrašnje kontrole kvaliteta rada zdravstvenih radnika koji su učestvovali u lečenju pacijentkinje Marine Jovičić Ilić. U Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć ističu da nisu dobili nikakvu žalbu povodom pacijentkinje Marine Jovičić Ilić, ali pozivaju članove porodice preminule da im se obrate ako imaju ikakvih sumnji u rad njihove službe.

 

Share.

Leave A Reply