Marokanci prišli djevojkama na Vilsonovim šetalištu, zaprijetili im nožem da šute i opljačkali ih: Jednu su posijekli po vratu, drugu brutalno gurnuli

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prišli su im sa maskama preko lica kako ih ne bi prepoznale te im se obratili sa “ššššš“, gestikulirajući da šute…

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv državljana Maroka Abdelganija Sakija (1995) i Mohammeda Rafikija (1996) zbog krivičnog djela razbojništvo.

Njih dvojca se terete da su 31. jula oko sat i po poslije ponoći na Vilsonovom šetalištu, po prethodnom dogovoru, prišli A. K. i A. K. koje su sjedile na klupi u blizini mosta Ars Aevi. Najprije su im se obratili sa “ššššš“, gestikulirajući da šute, nakon čega je Abdelgani Saki, noseći masku preko lica kako ga ne bi mogle prepoznati prišao A. K. iza leđa te joj prislonio oštricu noža na vrat kako bi ona u strahu za vlastiti život njemu predala svoju torbu. Tom prilikom ju je, kako se navodi u optužnici, zarezao po vratu i nanio joj lake tjelesne povrede u vidu sječne rane u predjelu vrata sa desne strane. Istovremeno je Mohamed Rafik noseći masku preko lica kako ga ne bi mogle prepoznati, prišao A. K. koja je sjedila na klupi te je rukama snažno odgurnuo usljed čega je ona pala na tlo i zadobila lake povrede u vidu oguljotine kože lijevog lakta. Tada je Mohamed Rafik, sa klupe uzeo i prisvojio crnu torbu A. K. u kojoj se nalazio novčanik sa njenim ličnim dokumentima i manjom količinom novca – kovanica, ključevima od vozila Citroen, ključevima od njenog i stana A. K, a nakon čega su se obojica udaljila sa mjesta događaja trčeći. A. K. i A. K. su tom prilikom, kako se navodi, oštećene za neutvrđen iznos novca.
Obojica optuženih su, kako je potvrđeno iz Tužilaštva KS, u pritvoru, a od Suda je zatraženo da im se ta mjera produži.

Abdelgani Saki je bez škole i zanimanja, bez stalne adrese, a njegov identitet je provjeren uvidom u potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil od 09.12.2019. godine.

Mohamed Rafik (prema potvrdi o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil navedeno prezime Benarabia), takođe je bez škole i zanimanja, bez stalne adrese, a identitet je provjeren uvidom u potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil od 10.07.2020. godine.

Ni jedan od njih nije evidentiran u KOE MUP-a KS.

Oslobodjenje.ba

Share.

Leave A Reply