Maskirani razbojnici autom uletjeli u ’Bingo’ i opljačali zlataru

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grupa od pet maskiranih razbojnika jučer oko 3.55 sati u maglajskoj ulici Željeznička vozilom je raznijela ulazna vrata na tržnom centru „Bingo“, a potom je provalila u zlataru „Dar“, iz koje je odnijela skupocjeni nakit, potvrđeno je iz maglajske policije.

Analiziran snimak

Razbojnici su bukvalno raznijeli više pokretnih vrata sasuvši staklo po objektu. Kako  je otkrio izvor blizak istrazi, radi se o dobro uigranoj bandi razbojnika, a što se vidi prema njihovim kretnjama po objektu. Istražitelji su analizirali snimak s videonadzora i prema tome su zaključili da su razbojnici, najvjerovatnije, nekoliko dana ranije pratili i bilježili raspored prostorija u objektu, a meta im je bila zlatara.

Nakon što su provalili u zlataru, pljačkaši su polomili vitrine i ukrali nakit, među kojem ima posebnih markiranih primjeraka, čija vrijednost je izuzetno velika.

Interesantno je da su lopovi, nakon što su opljačkali zlataru, ponovo ušli u oštećeno vozilo te su, vozeći unazad, udarili u bankomat “UniCredit banke” koji su izvalili iz ležišta. Poslije toga su vozilom izašli na cestu i pobjegli. O svemu je obaviješten dežurni tužilac, koji je naredio otvaranje istrage protiv nepoznatih počinilaca.

Razbojnici su dan ranije ukrali Volkswagen Touran u Tešnju.

Share.

Leave A Reply