Mehmedović: Sramno je da je Čoviću dozvoljeno da se pokloni žrtvama holokausta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zaštitnik ustaške i zločinačke ideologije UZP-a u Aušvicu, odaje počast žrtvama Bleiburga koji su progonili Jevreje : Licemjerje je doseglo vrhunac, piše na svom Facebook profilu zastupnik u Parrlamentu BiH Šemsudin Mehmedović.

“Pozivam VKBI i Jevrejsku zajednicu u BiH da se oglase i obrate orgaanizatorima u vezi sa Čovićevim prisustvom na simpoziju kojim je obilježena 83. godišnjica ‘Kristalne noći’ u Poljskoj. Čović je posjetio Auschwitz-Birkenau gdje se poklonio žrtvama.

Ovo je ekstremno licemjerje. Treba li spominjati odnos Čovića prema Blajburgu.

Politički partner negatora genocida Dodika, Čović direkktor SOKO-la za kog su radili logoraši, i naravno, neko ko štiti deklaracijama HNS-a “kristalna jutra” (9.MAJ 1993) u Mostaru i Hercegovini i polaže vijence za tvorevine UZP.
Ovo je ruganje žrtvama genocida, krajnje licemjerje. Sramno je od organizatora da je dozvoljeno Čoviću da se pokloni žrtvama holokausta.
Nakon slučaja najavljenog odlikovanja negatoru genocida u Srebrenici izraelskom historičaru Gideonu Greifu koji je na čelu “Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995.” koju je formirala Vlada bh. entiteta RS, a koja negira da se u bosanskohercegovačkom mjestu Srebrenica desio genocid nad Bošnjacima, koji je narednog mjeseca trebao dobiti posebno odlikovanje njemačkog predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera., ovo je novo iskliznuće upravo iz reda jevrejske zajednice i vrlo opasan trend. Žrtve genocida pomažu onima koji zastupaju političke stavove u BiH negatora zločina i genocida.
Pozivam Jevrejsku zajednicu u BiH i u drugim državama da reaguje – ovo je izrugivanje i zloupotreba holokaousta za ciljeve negiranja zločina i genocida. Šta Jevreji mogu dobiti ako pristanu na to? Ne bi se svako smio ni pokloniti jer to koristi kao štit i marketing. To nije iskreno. U stvarnosti, radi potpuno suprotno. Nije više u pitanju samo negiranje zločina u bih, negiranje genocida u bih, već je u pitanju projekt upotrebe počasti žrtvama genocida – holokausta u svrhe maskiranja istih fašističkih metoda. Dragan Čović se fotografirao sa Kordićem, njegov HNS štiti Deklaracijom UZP.
Tužan sam što moram inicirati ovakve stvari prije onih koji su puno pozvaniji od mene.
Ovo je velika sramota za organizatore Simpozija u Poljskoj.
Ali indikativno da je sve više slučajeva da je omogućeno da se genocide nad Jevrejima tako olako koristi kao veš mašina za pranje savjesti onih koji podržavaju genocide i zločine nad drugim.” napisao je Mehmedović.

Share.

Leave A Reply