Migranti lome, Čampara se češlja

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gubitak mladog mladog čovjeka na Ilidži kojeg su ubili migranti početak je većih problema vezanih za migrantsku krizu. Migrantskom krizom najviše su pogođene sredine s bošnjačkom većinom.  

A upravo Bošnjaci u tim sredinama, ali i na nivou države i federacije imaju ključne ljude koji bi se morali uključiti u rješavanje migrantske krize. Glupe izjave Džaferovića i Cikotića su samo izazvale bijes javnosti. S druge strane Fahrudin Radončić je populustičkim izjavama kako migrante treba deportovati u Pakistan samo nastojao pokupiti jeftine političke poene. Države koje su daleko jače od BiH nisu u stanju iznijeti problem migrantske krize. Znajući da je nemoguće ostvariti populističke izjave, Radončić je napustio ministarstvo sigurnosti, praveći od sebe žrtvu.

S druge strane federalni ministar MUP-a Aljoša Čampara glumi medijsku zvijezdu , daje izjave i kritikuje a ništa ne poduzima. A mogao bi i morao. Ovakvo izazivanje haosa pogoduje samo sitnim šićardžijama i nikako narodu. Dok se Aljoša i Elmedin Konaković razračunaju s političkim protivnicima , narod će ogromnu štetu pretrpiti.

Share.

Leave A Reply