Milan Tegeltija potvrdio ostavku i napustio sjednicu VSTV

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeće Bosne i Hercegovine predsjednik Vijeća Milan Tegeltija zvanično je podnio ostavku na tu funkciju.

“Odlazim iz ove institucije s osjećajem nezadovoljstva i pravnog sistema i društva u kojem živimo“, rekao je predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH koji je na sjednici Vijeća potvrdio da podnosi ostavku.

Ostavku na sve funkcije u VSTV-u je najavio nakon što se našao u središtu afere sa snimkom na kojem navodno razgovara sa bivšom članicom VSTV-a Milijanom Buhom o imenovanju njene sestre na jednu od pravosudnih funkcija.

Obraćajući se na početku dvodnevne sjednice VSTV-a Tegeltija je rekao da je odluka o ostavci konačna i nepromjenjiva, i da će sačekati da ona još formalno i tehnički bude sprovedena.

„Tako da predlažem da završimo danas i sutra ovu sjednicu, pa da nakon toga tehnički ide moja ostavka, iako ću ja napustiti ovu sjednicu i onda ćete me obavijestiti kada želite da ja predam ostavku u sekretarijatu, kako bi vi zasjedanje mogli da završite“, rekao je on i pozvao nekoliko drugih članova Vijeća da također podnesu ostavku, jer su, kako tvrdi, učestvovali u spornim imenovanjima i zapošljavanjima u pravosuđu.

Share.

Leave A Reply