“Milorad Dodik je u grču i pokušava da na ovaj način prikrije svoj strah…”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U novom izdanju informativne emisije O Dnevnik bilo je riječi o aktuelnoj političkoj situaciji.

Novinar Avdo Avdić komentirao je događaje na političkoj sceni i odgovorio na pitanje zašto je Milorad Dodik toliko opušten:

– Ne bi ja rekao da je opušten, mislim da je on u grču i da pokušava da na ovaj način prikrije svoj strah. Moje mišljenje i mislim da je to mišljenje puno ljudi koji poznaju dobro situaciju u bh. društvu, naročito ono što se ne vidi u javnosti, mislim da je odluka sutrašnjeg VSTV-a jedan od razloga zbog čega se Milorad Dodik ponaša ovako. Ukoliko vi imate kontrolu nad CIK-om, a imao je zajedno sa Draganom Čovićem, pa izgubite, ukoliko imate kontrolu nad VSTV-om preko Milana Tegeltije koji je kasnije postao njegov savjetnik i više ne skriva da je bio njegov čovjek u VSTV-u, poručuje Avdić.

Gubljenje poluge preko koje je Dodik pokušao da preuzme velike institucije BiH, i to preko Tužilaštva BiH, prema riječima Avdića, bila je Gordana Tadić.

Mislim da su njegove inicijative u direktnoj vezi sa gubljenjem kontrole sa pravosuđem u BiH, odnosno nad Tužilaštvom BiH, naglasio je Avdić.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku.

 

Share.

Leave A Reply