Milorad Dodik uputio pismo podrške Zoranu Milanoviću nakon zemljotresa

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik naveo je u pismu podrške predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću da ga je duboko potresla vijest o razornom zemljotresu koji je pogodio Hrvatsku i doveo do ljudskih stradanja i proizveo ogromnu materijalnu štetu.
“Koristim ovu priliku da vam iskažem izraze mog saosjećanja i podrške u savladavanju ove katastrofe koja je Vašu zemlju pogodila dok ste se kao i ostatak svijeta borili sa pandemijom”, naveo je Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH istakao je da sa žaljenjem posmatra slike koje dolaze iz Petrinje i drugih gradova Hrvatske, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

“Izraze našeg saosjećanja molimo da prenesete povrijeđenim građanima Vaše zemlje sa željom za brzim oporavkom, a porodicima nastradalih iskreno saučešće”, naveo je Dodik.

Pored Dodika, izraze saučešća i solidarnosti uputili su danas i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić. Također je ponuđena pomoć Hrvatskoj.

Hrvatsku je danas pogodio snažan zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihteru, a epicentar je bio tri kilometara od Petrinje.

Prema posljednjim izvještajima hrvatskim medija, u Petrinji je poginulo pet osoba, dok je više desetina povrijeđeno.

Share.

Leave A Reply