Milorade da nije Bošnjaka i Turaka ti bi još bio Hrvat a ” Dara iz Jasenovca” nijemi film

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Htio ti to ili ne Milorade Bosna i Hercegovina je tvoja domovina. U njoj si se rodio, u njoj živiš i od nje platu primaš. Svi te plaćaju. Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Još vele da su ti predaci Hrvati k'o i Šešelju. Pa sad dokazuješ Srbima u Srbiji da si veći Srbin od njih. Baš poput Vojislava Šešelja ili Emira Kusturice. Jadno je biti iskompleksiran.

Znaš li bolan da je Bosna i Hercegovina bošnjačka. Sve tri vjere. I muslimana, katolika, pravoslavaca. Nije bilo davno kad Srba i Hrvata skoro da nije bilo.  Bilo nešto Vlaha što su nam ovce čuvali. Poslije ih Srbi posrbili.  Austrougari nam oteli zemlju putem agrarne reforme. Zatim kraljevina Jugoslavija, gdje su Srbija i Hrvatska dominirale.

Pa bolan Mile vi kad vam se nešto lijepo dogodi kažete mašala. Baš k'o pravi Turci. Ne bi ni tvoj đed postao Srbin da nije bio žandar i da nije korist imao. Baš ko i ti tokom agresije na BiH . Umjesto da si je branio ti cigaretama švercovao.

Poričes bosanski jezik. A Vuk Karadžić ga od nas prepiso. A o turcizmima da ne govorimo. Da vam nije Bošnjaka i Turaka film “Dara iz Jasenovca” bi bio nijemi film.

 

Stoga pamet u glavu Mile. Ne budi sirovina kojoj je lakše ućerat metar u guzicu neg milimetar u glavu.

I sretan ti Dan nezavisnosti Mile!

Tekst je satiričnog karaktera i odražava istinu koja boli Milorada Dodika!

Share.

Leave A Reply