Ministri iz RS-a oborili sve tačke

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine završena je jako brzo – jer su ministri iz bh. entiteta RS glasali protiv svih tački dnevnog reda.

Ova informacija potvrđena je za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, prošle sedmice održana je sjednica Vijeća ministara BiH na kojoj je, između ostalog, trebao biti razmatran Prijedlog programa reformi Bosne i Hercegovine 2021., s Prijedlogom odluke o usvajanju programa reformi BiH 2021., čiji je predlagač Komisija za saradnju s NATO-om BiH.

Međutim, zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH i predsjedavajući Komisije za saradnju s NATO-om BiH Josip Brkić je, kao ovlašteni predlagač, povukao tu tačku s dnevnog reda sa zahtjevom predsjedavajućem da je uvrsti na narednu sjednicu Vijeća ministara.

Kazao je tada novinarima da je, sukladno onome što je predsjedavajući Vijeća ministara BiH najavio da će biti protiv svih odluka, „činjenica da je Prijedlog programa reformi za 2021. godinu povučen za narednu sjednicu Vijeća ministara, ostavlja ga u tom proceduralnom životu“, piše Fena.

Na dnevnom redu danas se trebao naći Nacrt prijedloga programa javnih investicija/razvojno – investicijski program institucija Bosne i Hercegovine 2022. – 2024. godine, kao i o Informaciji o IPA 2021. državnom programu za BiH u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći 2021. – 2027. (IPA III).

 

Radiosarajevo.ba

Share.

Leave A Reply