Mirsad Hadžikadić: “Izađimo na proteste za Dženana i Davida”!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lider Platforme za progres Mirsad Hadžikadić oglasio se na Facebooku i pozvao građane da izađu na proteste za Dženana i Davida

IZAĐIMO NA PROTESTE ZA DŽENANA I DAVIDA!

Dženan i David, dva mladića, dva ubistva, dva nerazjašnjena slučaja. Još od 2016. (Dženan) i 2018. (David) godine. Oba ubistva imaju političku konotaciju. Nekom negdje na vrhu ne odgovara da se ova dva ubistva rasvijetle. Neko negdje na vrhu je povezan sa ovim ubistvima. Zbog tog nekog na vrhu cijela država osjeća nesigurnost. Svi građani, bez obzira ko ili šta oni bili. Nesigurnost koja proizilazi iz činjenice da bilo ko od nas ili naše djece može sutra nestati bez traga. Bez odgovornosti. Bilo čije.U međuvremenu, ti moćnici upravljaju našim parama, određuju našu budućnost, vedre i oblače našom državom.

Na vijestima gledamo hoće li ili neće doći na sjednicu, pa kad dođu onda odahnemo jer su, eto, pristali da rade ono za šta su plaćeni. A dođu na tu sjednicu samo kada trebaju podijeliti kredit kojim su nas zadužili, koji će oni iskoristiti kako bi zauvijek ostali na vlasti, a koji ćemo vraćati mi i naši potomci. Da, zaboravih, na sjednicu dođu i kada u posjetu dođe neki moćnik koji je moćniji od njih. Sila silu priznaje.A ti moćnici znaju i onaj stari pristup vladanju koji su koristili rimski imperatori: „daj narodu hljeba i igara“. Hljeb su danas zamijenile minimalne penzije i minimalni dohoci. A ponekad i Njemačka. Kome nije dobro neka ide, kažu oni.

Share.

Leave A Reply