Mlada doktorica preminula od koronavirusa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doktorica stomatologije Ivana Latovljev (27) bila je zaposlena u Domu zdravlja Kovačica, a preminula je jučer posle brojnih pokušaja reanimacije ljekara.

U utorak je bila pozitivna na korona virus, u nedelju je više nije bilo. Covid-19 odnio je još jedan mladi život u Srbiji, stomatološkinja, doktorka Ivana Latovljev (27), zaposlena u Domu zdravlja Kovačica, preminula je jučer, prenosi srbijanski “Telegraf”.

Porodica, prijatelji i kolege mlade ljekarke u šoku su zbog tragične vijesti koja je potresla javnost. Bila je, kako pričaju, jedra, zdrava, uvijek nasmijana. Bitku sa koronom izgubila je jučer, a Ivana je sahranjena danas u 14 s.ati

Kako pričaju njene kolege, doktorica se vjerila prošlog meseca, a danas, kako kažu, tuga.

– Ne znam kako se zarazila, pričala je da je želi da rađa, pa nije bila sigurna treba li da se vakciniše. Moguće je da se zarazila na radnom mjestu, to nećemo nikad znati – rekla je Ivanina koleginica.

Mlada ljekarka osjetila je jedan jedini simptom, izgubila je čulo mirisa, te se testirala. Test je u utorak bio pozitivan.

– Bila je odmah posle toga u kućnoj izolaciji, imala je blage simptome nalik prehladi, koliko ja znam. U subotu joj je pozlilo, počela je da povraća, bila je kod lekara, javila se hitnoj pomoći. U nedelju ujutru se ponovo javila rekavši da joj je opet loše. Merili su joj pritisak, donji nisu mogli da joj izmere. Počeli su da je gube – priča sagovornica Telegrafa.

Kako kaže, iz Crepaje, odakle je doktorica Latovljev, odvezena je u Pančevo na prijemno odeljenje.

– Intubirali su je, kiseonik, reanimacije. Sve se to dešavalo na putu do Pančeva. Lekar uspe da je podigne jednom, ona opet utone. Uspeo je da je oživi na nekoliko minuta i tako više puta. Ispred bolnice u Pančevu se izgubila poslednji put – rekla je njena kolegica.

Prepotstavlja se, navodi, da je neki tromb krenuo i da je on doveo do katastrofalnog ishoda.

– Sve kolege su u šoku, ostali smo skamenjeni kada smo čuli za ovaj ogromni gubitak jednog tako mladog života – zaključuje sagovornica Telegrafa.

Share.

Leave A Reply