Mladi SDA negoduju: Narod je ubjedljivo kaznio bahato i nasilničko ponašanje koje se ukorijenilo unutar funkcionera SDA

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon brutalnog poraza SDA na ovogodišnjim lokalnim izborima sve više članova, a posebno onih mladih, otvoreno negoduje zbog načina na koji vrh SDA vodi procese, piše PRESS.

Članovi SDA pozivaju na odgovornost predsjednika SDA Bakira Izetbegovića uz poruku kako očito nešto ne štima u njegovom načinu vođenja politika.

Kritike na račun SDA danas je javno izrekao i predsjednik Asocijacije mladih SDA Ilidža Eman Vukotić.

“Nakon što su sumirani izborni rezultati može se zaključiti samo jedno, rahmetli predsjednik Izetbegović bio je daleko ispred svoga vremena kada je poručio:”Popravljajte greške, nemojte ih zataškavati. Imajte hrabrosti i obračunajte se sa onima koji su iznevjerili povjerenje naroda. Naš narod je dobar, oprostit će greške, ali neće opraštati lopovluke.”

Nakon što su pristigli rezultati sa biračkih mjesta ova davno izrečena misao se pokazala tačnom, narod je ubjedljivo kaznio bahato i nasilničko ponašanje koje se ukorijenilo unutar funkcionera SDA. Ovo treba da bude pouka svima, da ovaj narod nisu ovce i da će se suprostaviti svakome ko pokuša da vrijeđa njihovu inteligenciju.Odgovorni ljudi na funkcijama unutar SDA treba da shvate da su jedini krivci za jučerašnji debakl Stranke na izborima i kao takvi treba da te funkcije prepuste onima koji su spremni da istinski rade u korist ovoga naroda i države. To je jedini način, kao i vjerovatno posljednja šansa da SDA ne doživi sudbinu Stranke za BiH, što bi bila nemjerljiva šteta za bošnjački narod”, napisao je na svom Facebook profilu Vukotić.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović još izborne noći izjavio je kako sebe ne smatra odgovornim za poraz koji je doživjela SDA jer je on predsjednik SDA, a ne kantonalnog ili općinskog odbora SDA.

O tome koliko SDA odbija sučeljavanje sa stvarnošću dovoljno govori informacija da je Fikret Prevljak i dalje predsjednik KO SDA Sarajevo, odnosno da je Sebija Izetbegović i dalje potpredsjednica KO SDA Sarajevo.

Poređenja radi, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik još u izbornoj noći najavio je smjenu Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka zbog loših izbornih rezultata uz poruku da je od sutra on, lično, predsjednik GO.

Nakon katastrofalnih rezultata na izborima 2016. godine predsjednik SDS-a Mladen Bosić podnio je ostavku na dužnost predsjednika SDS-a.

Treba podsjetit i na to da je Zlatko Lagumdžija nakon poraza SDP-a 2014. godine otišao s pozicija predsjednika SDP-a. Lagumdžija je tada otvoreno, hrabro i dostojanstveno poručio: “Kao predsjednik SDP-a BiH, kao kapetan broda, prihvatam svoju odgovornost”.

(PRESS)

Share.

Leave A Reply