Može ovaj narod još trpiti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Narod. Šta je to narod? Ovisi o svijesti tog istog naroda. Trenutno je ovaj naš bosansko-hercegovački narod bezoblična masa izgubljenih ovaca strpana u tri tora. U ta tri tora čobani ih nacionalističkom retorikom gone. Prepadaju ih onima drugima i trećima. I nepoznatim.

Sve to narod guta. Poput konkubine nakon savršenog seksa. Postoje i čobani u rezervi. Čobani koji slatko zbore, o bratstvu i jedinstvu. A podršku dobijaju od jednog naroda. Isti su, čak i gori od ovih prvih. Podmukliji doduše. Vukovi u jagnjećim kožama.

Svi čobani samo novac gledaju. Mahom njemu robuju. Sem izuzetaka časnih. A i ti izuzeci su gubitnici najveći. Niko volje nema za promjene. Narod je povjerenje izgubio. Svaki čoban između stada kanal pŕokopao i izdubio. A potrebna je evolucija, da bude revolucija. Sada smo poput ameba, čekamo da nam spas padne s neba. Svako se tuđim stanjem bavi, omladina ode, ko će djecu da rađa i pravi.

Jesmo stoka postali, mentalno zaostali. Kožu nam još samo ne gule, a kad nas pokradu iz države će da razgule. Njihovi bankovni računi puni, naši džepovi prazni, i opet se niko ne buni!

Jadan smo mi narod!

Share.

Leave A Reply