MUP RS smijenio inspektora Dubravka Kremenovića. Razlog fijasko u akciji Fiskalna kasa!?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dubravko Kremenović, glavni inspektor u Jedinici za organizovani kriminalitet i droge Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS smjenjen je danas sa te pozicije saznaje Gerila info. On je u toj jedinici bio jedan od četiri glavna inspektora a jedinica broji još petnaest kriminalističkih inspektora. Glavni inspektori vode istrage. Kremenović je nedavno vodio istragu u akciji “Fiskalna kasa” u kojoj je u  decembru prošle godine izvršeno više pretresa pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva. U akciji je pretreseno 26 poznatih banjalučkih ugostiteljskih objekata i jedan u Prijedoru a zbog sumnji da ugostitelji ne plaćaju porez. U sklopu akcije izuzeta je obimna dokumentacija koja je trebalo da posluži kao dokazni materijal.

akcija Fiskalna kasa, foto capital

Međutim, akcija neće imati epilog jer su dokazi izuzeti nezakonito objavili su prije desetak dana mediji u Banjaluci. Zanimljivo, dokazi su izuzeti jedan dan nakon što je prestala da važi sudska naredba. Naši izvori iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske tvrde da je još zanimljivije to što se čekao posljednji dan za izuzimanje dokaza jer sudska naredba važi prilično dugo, petnaest dana.

Dubravko Kremenović, nezvanično, premješten je na poziciju kriminalističkog inspektora u Policijsku stanicu Obilićevo u Banjaluci.

Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske poslali smo pitanja u vezi sa smjenom Dubravka Kremenovića. Tražili smo i njihov komentar na propalu akciju Fiskalna kasa kao i na navode da su dokazi izuzeti dan poslije isteka važenja sudske naredbe. Odgovore ćemo objaviti kada i ukoliko ih dobijemo.

Inače, ime inspektora Kremenovića široj javnosti u Banjaluci i Republici Srpskoj postalo je poznato nakon što ga je majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović dovela u vezi sa nestankom i ubistvom njenog sina a što su prenijeli brojni mediji u BiH.  Ministarstvo unutrašnjih poslova je u julu 2019. godine tražilo od tužilaštva da ispita te navode. Kremenović je oštro demantovao te tvrdnje a u demantiju koji je uputio medijima koji su objavili tvrdnje Suzane Radanović naveo je da je zbog svega pretrpio nematerijalnu štetu.

S obzirom na to da je Radanovićeva lično prozvala pripadnika MUP-a Republike Srpske za ubistvo, tražimo da se Okružno javno tužilaštvo o tome javno očituje. Pozivamo tužilaštvo da, ukoliko ima dokaze, postupa u skladu sa zakonom, jer svako za koga se utvrdi da je odgovoran za krivično djelo treba da odgovara pred pravosudnim organima u skladu sa zakonom”, navedeno je tada  u saopštenju MUP-a Srpske.

Okružno tužilaštvo Banjaluka pozivalo je majku Davida Dragičevića da dostavi dokaze za svoje tvrdnje a kasnije su saopštili da oni ne vode istragu protiv bilo kojeg poznatog i konkretnog N.N. lica već protiv više nepoznatih lica za krivično djelo ubistvo. Kasnije je donesena naredba o nesprovođenju istrage.

GERILA info

Share.

Leave A Reply