Muriz Memić: Tražio sam Budnjo od tebe pomoć, došao kod tebe, rekao sam ti Alija pomozi mi, vidi šta mi rade, zovi Bakira, zovi nekoga…Nisi mi pomogao…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon pet godina večeras su se sastali Muriz Memić i Alija Budnjo na Face TV.

Alija Budnjo počeo je razgovor mirnim tonom:

“Vidite nešto ja nemam čega da se plašim šta god treba stojim na raspolaganju Murizu Memiću, ništa ne tajim i ništa ne krijem. Ja porodicu Memić znam više od 30 godina, ne znam otkud ovo da se desilo. Ja uvažavam Muriza suosjećam se sa njim, što god mogu pomoći dajem se njemu na raspolaganje. Htio sam ga zvati, ali mi sin nije dao, govorio je ‘nemoj babo nije tebe pominjao’. Meni je Muriz drag kao čovjek, znao sam i Dženana. Ne bježim ni od čega. Ne volim laži da se iznose, vrijeđa me to.”

“Ja moram reći lijepe riječi i tako ćemo pričati. U mene babo bio domaćin ja sam iz domaćinske kuće”, odgovorio je Memić.

“Ja ne znam od kuda ti u ovome nakon pet godina Budnjo. Sad mi se mnogi javljaju kad se vidjelo da državno tužilaštvo radi. Tražio sam od tebe pomoć došao kod tebe, rekao sam ti ‘Alija pomozi mi vidi šta mi rade, zovi Bakira, zovi nekoga.

Jedini si čovjek koji mi nije ušao u kuću. Pet hiljada ljudi mi je došlo, ti nisi. Od vas sa Ilidže niko ni Senaid, ni ti, ni Prevljak, niko mi pomogao nije. Niko od vas koji važite za velike ljude na ilidži. Razumio me samo Feraget i pomagao me”, rekao je Muriz.

Share.

Leave A Reply