Muškarac pucao po gradu, ubio tri, ranio četiri osobe: Među žrtvama i dijete

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Muškarac star 32 godine ubio je tri osobe i ranio još četiri u nizu pucnjava koje su započele u južnom djelu Čikaga, a završile se njegovom smrću u pucnjavi sa policijom na parkingu sjeverno od grada.

Istražitelji pokušavaju da utvrde motiv napada, koji je započeo u subotu popodne ubistvom 30-godišnjeg studenta Univerziteta u Čikagu, koga je Džejson Najtingejl upucao u glavu dok je sjedio u svom automobilu u garaži u četvrti Hajd Park, rekao je novinarima nadzornik čikaške policije Dejvid Braun, prenio je AP.

Najtingejl je potom nasumično ušao u stambenu zgradu, blok dalje, gde je pucao u 46-godišnjeg pripadnika obezbjeđenja koji je sjedio za stolom i 77-godišnji ženu koja je uzimala poštu, rekao je Braun.

Pripadnik obezbjeđenja je proglašen mrtvim u bolnici, a starija žena, kojoj je pucao u glavu, hospitalizovana je u kritičnom stanju.

Najtingejl je krvavi pir nastavio potom u drugoj zgradi i oteo muškarca koga je poznavao u automobilu, a zatim otišao do prodavnice i ispalio hice, usmrtivši 20-godišnjaka i ranivši 81-godišnju ženu u glavu i vrat, rekao je Braun.

Žena je, takođe, u kritičnom stanju.

Po izlasku iz prodavnice, Najtingejl je ispalio hitac u 15-godišnju devojcicu koja se vozila automobilom sa majkom.

Devojčica je u kritičnom stanju, saopštila je policija.

Zatim se vratio u radnju u kojoj su policajci iz Čikaga istraživali raniju pucnjavu i pucao na policajce.

Najtingejl se potom odvezao na sjever do Ivanstona, koji se graniči sa Čikagom, gde je ušao u prodavnicu pokušavajući da je opljačka i tu je pucao, ali nije nikoga ubio.

Potom je prešao ulicu i otišao do restorana gde je pucao ženi u glavu, koja je, takođe, u kritičnom stanju.

Najtingejl je izašao iz restorana, okružili su ga policajaci na parkingu i došlo je do razmene vatre u kojoj je ubijen.

Share.

Leave A Reply