Muž i žena umrli na isti dan

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na Novom groblju u Prnjavoru u ponedjeljak su sahranjeni supružnici Vlado (78) i Anđelka (76) Preradović.

Umrli su istog dana poslije 50 godina braka i zajedničkog života, u razmaku od tri sata. To stoji u zvaničnoj medicinskoj dokumentaciji, dok njihovi najbliži srodnici vjeruju da su ih „dijelile minute“.

Preradoviće, koji su važili kao jedan od simbola zajedništva i idlične ljubavi, zauvijek je, tek, rastavila bolestt, pod kojom kleca gotovo cijela planeta. Rastavljene u dvije zdravstvene ustanove u Banjoj Luci, oboje ih je pokosiio koronavirus.

Zabilježeno je da je, 20. decembra, prva preminula Anđelka, tri sata iza ponoći. Tri sata kasnije, u 6 ujutro, u dokumentaciji UKC RS stoji da je podlegao i Vlado.

Život ovog bračnog para, kako kažu njihovi sinovi Dragan i Radovan, odlikovali su veliko zajedništvo i ljubav. Vlado je bio dugogodišnji direktor tvornice namještaja „Standard“, da bi potom dobar dio radnog vijeka zajedno proveli u prnjavorskoj Šumariji. On kao upravnik, a ona blagajnik.

Sinovi Dragan i Radovan, kažu, za „Novosti“, da se jedino pozdano zna da je majka Anđelka u 3 sata stavljena na aparate i da se ne zna koliko je još tačno bila živa do 6 sati kada je Vlado preminuo.

“Mi, njihova djeca, kao svjedoci njihove bezgranične vezanosti i ljubavi, vjerujemo da su i u tim posljednjim trenucima jedno bez drugog bili svega nekoliko minuta. Uvjerni smo da je, kojim slučajem, jedno od njih čulo da je umrlo ono drugo, da bi istog trenutka i njegovo srce stalo. Ništa nije slučajno. Očito je da su osjetili da im se kraj bliži i da su tako otišli sa ovog svijeta”, kazali su Dragan i Radovan.

 

Share.

Leave A Reply