Na Ahiret preselio Brkić ( Dževad) Ermin

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Danas i sreća krije oči svoje

U praskozorje nove hidžretske godine, naši su pogledi prazni.. Znamo da je odredba Svemilosnog i dan rođenja. I čas smrti. Znamo da je tako upisano. I tinta se osušila. Davno.. Ali ipak.. U nama praznina. Žal. Do juče sreća.. Do juče zajedno.. Planovi. Škola. Knjige i odjeća.. Trebalo je biti.. Kao i godine svake.. Ali, određenje Božije je iznad svega..
Naše je mjesto danas tugom okovano. Danas ni ptice ne pjevaju isto. Danas nas sreća gleda drugačijim pogledom. Kao da krije svoje oči. Kao da krije suze.. Danas se sreća osjeća krivom.Iako nije.. U danima koji dolaze sve će drugačije biti. I šljivarevo. Od danas i knjižare imaju vrata otvorena do pola. Od bola. Od sjete. Od tuge bezgranične. Jer više neće prodati knjige tebi. Dječače mali..
Ne mogu ni zamisliti beskrajnu bol tvojih najmilijih.. Molimo dragoga Boga da im olakša.. Da barem na trenutak ukloni preteško breme sa njihove duše kaharne i bolne.. A mi nikada nećemo zaboraviti avgust. Jer..ništa više isto nije..
I dok se tvoja duša šeta nepreglednim berzahskim prostranstvima, očekujući Vječnu sreću džennetskog ozračja, mi dovimo. Molimo Allaha Svemogućeg da ti obećanu nagradu da. Da tvoja bezgrješna plemenita duša se napije hladne vode sa samog izvora džennetske rijeke Kewser..
Molimo Plemenitog Gospodara veličanstvenog Arša, da bol tvoje porodice goleme kao planina, bude ibadet i ključ džennetskih prostranstava..AMIN.
Elvir Peštalić

Share.

Leave A Reply