Na Ahiret preselio Velić ( Hasan) Haris

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U osnovnoj skoli poznavao sam Harisa kao “problematicnog” momka, ali i on je slicno kao i ja samo bio zeljan priznanja od strane vrsnjaka, kao i svi mi zapravo i nisu to bili neki aman zaman problemi, nego se to sve malo preuvelicavalo, ali eto, neka bude…

U srednjoj skoli sam imao priliku da sa mnom ide u razred, u elektrotehnickoj. Tu sam ga malo bolje upoznao i cuo njegovu pricu.. doista da sam u njegovim cipelama proveo dan, imao bih zuljeve do kraja zivota..

On je uvijek imao gard prema svakome sa kim bi stupio u razgovor i vjeciti je paravan ispred sebe drzao, mada mislim da se iza toga sakrivao neshvaceni djecak..

Njegov najveci šok je bila smrt njegove majke jos u njegovom ranom djetinstvu od cega cisto sumnjam da se covjek moze i oporaviti..

Ziveci sa tom traumom i mnogim drugim preprekama, postao je malo gorak prema zivotu..

Ali nekad sam tako znao u prolasku na odmoru pogledati preko zida ljetnog kina i vidjeti ga tamo i uci, sjesti kraj njega, bez da se pozdravim ili najavim, cudno mi je bilo to sve..
u skoli sam primjetio da je bio nadaren za strane jezike, da je rjesavao i kompleksnije zadatke koje ni “ugledna” djeca nisu znala rijesiti a na odmorima bi opet sam lutao.. pa sam tako par puta sjeo sa njim i naravno pruzao bi gard i otpor za neku dublju konverzaciju ali vremenom se sve vise otvarao, shvatio sam da mu nije nimalo lahko i uvidio sam da je dosta odbacen, šteta je po mom mišljenju što kao kolektiv odbacujemo “problematicne” ljude, kunem vam se, u njemu je lezalo veoma mnogo dobrote!!!

Znali bi tako sjediti i pricati o smislu zivota o nastanku covjeka, sa tim likom si mogao pricati o svemu i uvijek bi te shvatio!

Velika je steta sto se kao drustvo ne brinemo o takvoj djeci, sto niko ne pokusava da shvati takve situacije i zivote i prepozna ranjivu djecu…

Vecina se samo odluci da te odbaci i “pusti na miru” sa takvim ljudima se treba raditi i potruditi oko istih!
Ali ne! Bitnije je pricati i kuhati o ratovima i ostalim politickim sranjima a mladi odlaze, sto preko granice sto na onaj svijet!
Cujem i neki momcic se bacio u SA sa zgrade.. Boze sacuvaj..

Odlucio sam da vam se obratim iz razloga sto sam vidio da ga na drustvenim mrezama cak niko nije ni spomenuo.

Mislim da je to sramotno po nase drustvo.

Mlad momak, otisao je tako kako je otisao, no nije razlog nista u zivotu da se insan odbaci!

Molim Dragog Allaha da mu se smiluje i oprosti mu grijehe a porodici iz srca želim enormne količine sabura! 😔😔

Tvoj drug

Preuzeto s fb stranice ” Naše rahmetlije”

Share.

Leave A Reply