NA SUĐENJU U AFERI “RESPIRATORI” PROČITANE HODŽIĆEVE I NOVALIĆEVE PORUKE: “Ima na stanju 400 komada, cijena 90 000 + PDV”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svjedokinja Bahra Džaka, uposlenica u Novalićevom kabinetu, je potvrdila da su sve ponude za respiratore stigle od Fikreta Hodžića 1. aprila prošle godine

U toku je nastavak suđenja optuženima u predmetu “Respiratori”. Današnje ročište dolazi nakon prošlosedmičnog prekida, kad je Tužilaštvo kod svjedokinje Bahre Džake, uposlenice u Novalićevom kabinetu, tražilo pojedinosti o tretmanu ponude “Kanada”, koja je prvi put tada spomenuta.

Tužilaštvo BiH je upravo završilo sa ispitivanjem svjedokinje Bahre Džake, a nakon čega slijedi unakrsno ispitivanje odbrana.

Svjedokinja Džaka je potvrdila da su sve ponude za respiratore stigle od Fikreta Hodžića 1. aprila prošle godine.

– Tek krajem maja možemo prve količine. Ima na stanju 400 komada, cijena 90 000 + PDV. To je jedino što danas ima. Ovo je najbolje iz klase. Može u Sarajevu biti za 7 dana, glasi jedna od Hodžićevih poruka upućena Bahri.

Svjedočila je Džaka i o dva pisma namjere za nabavku respiratora. Bilo je potrebno Hodžiću da bi izašao na tržište Kine sa potvrdom da će država stajati iza njega, piše Oslobođenje. U prvom pismu namjere oznaka respiratora je HC-VE003, a u drugom ACM812A.

– Molim te provjeri ovo još jednom. Ja sam iz medija saznao za 812A. Taj preko nas nije prešao, napisao je Novalić sekretarici, a ona mu je prethodno napisala “ koliko se sjećam nema ovih sto smo dobili “.

 

Share.

Leave A Reply