“NACIONALISLAMIZAM” U BOSNI??? Bošnjaci, znate li da ste “nacionalislamisti?” Ne znate?

Pinterest LinkedIn Tumblr +


E, pa, zato su tu zapadni susjedi da vam “otvore oči, ” da je u
Bosni na djelu opasni “Bošnjačko-bosanski nacionalislamizam,” koji vi ne vidite.
Zato služe dobri susjedi.
Novo/stari velikohrvatski politički šlager sezone. Pojam “nacionalislamizam” skovao je prije nekoliko godina, nazovi povjesničar Ivo Lučić, koji se sada reciklira, kao sto se recikliraju stare hrvatsko/srpske aspiracije prema BiH.
“Potvrda” tog “Bošnjačko/bosanskog nacionalislamizma” je što Bošnjaci ne prihvaćaju ni jedno drugo političko rješenje osim onog koje “podrazumijeva cijelu Bosnu i Hercegovinu.
Ispada da je opasni “nacionalislamizam” teritorijalno cjelovita, nepodijeljena suverena Bosna????!!
Naravno da Hrvatskoj ne odgovara cjelovita BiH, nije to ništa novo, cjelokupna hrvatska vanjska politika, još od Tuđmana, koncentrirana je na razbijanje Bosne i agresivno negiranje svakog pokušaja stvaranja uređene, funkcionalne države, jer u građanskoj državi i hrvatski i srpski imperijalisti vide ekskluzivnu- bošnjačku nacionalnu državu.
Iz svoje političke magle ne vide bit građanske države, jedan čovjek, jedan glas, svi građani jednaki, kao u svim uređenim europskim državama.
Ali hrvatski i europski (geo)politički standardi udaljeni svjetlosnim godinama.
Umjesto cjelovite građanske države, Hrvatska zajedno sa Srbijom, želi nekave zatvorene čiste nacionalne (bošnjačke), ili nacionalističke(hrvatsko, srpske) torove.
Kao što se u ratu nisu birala sredstva za podjelu BiH, tako se sada s istim ciljem, ne biraju riječi, čak i uličarski govor i kafanska diplomacija u čemu prednjači predsjednik Milanović kada govori o BiH, kao “Big shit državi,” sapunu i parfemu. Prostačko, rasistička retorika, s ciljem približavanja (već se približio)Dodiku, ključnom.ruskom igraču na Balkanu i zajedno s Čovićem, glavnom faktoru nestabilnosti.
IZMIŠLJENI “NACIONALISLAMIZAM, očito je (zlo)namjerno izazvana asocijacija na nacionalsocijalizam u Njemačkoj 30-ih godina. Bošnjačke teżnje za očuvanjem jedine države koje imaju, maltene uspoređuju se gotovo s nekakvim “Main kampfho Kada Bošnjaci pokušavaju sačuvati cjelovitu BiH, jedinu drżavu koji imaju, onda se to proglašava Bosansko/bošnjačkim nacionalislamizmom.
A što su tek onda, kako ih nazvati, “hrvatokatolicizam,” ili “srbopravoslavizam,” koji ni cjelovitu BiH ne mogu vidjeti ni nacrtanu?

Ako išta podsjeća na njemački nacionalsocijalizam, koji je, uz mnoge neviđene zločine, komadao, ili “anšlusirao”‘pojedine zemlje, onda je to upravo ono što su Hrvatska i Srbija pokušavale i dalje pokušavaju u BiH.
To je opasna prijetnja opstanku cjleovite Bosne, suprotnost onome za što se se bore iznišljeni “nacionalislamisti.

Nada Satrijaš Al Isaa

Share.

Leave A Reply