Nakon Zire – Jusuf

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon što je Mujin progon nad Zirić Muhamedom završen tragičnim Zirinim krajem, potpuno identičan je nastavljen i nad Zirinim nerazdvojnim prijateljem policajcem JusufomTutićem.

Istovremeno kad je suspendovan rahm. Zira, suspendovan je i Jusuf.

Protiv Jusufa je u međuvremenu pokrenuto više prekršajnih i disciplinskih postupaka.

Boreći se sa nepravdom, u tuzi za nerazdvojnim Zirom, pritisnut mobingom i progonima, Jusuf je prije sedam dana doživio težak srčani udar i u veoma teškom stanju je smješten u KB dr. Irfan Ljubijankić.

Podsjećamo da je istovremeni progon ovih policajaca započeo 2018. g. kada su Zira i Jusuf kao članovi Upravnog odbora sindikata policije USK-a odbili podržati nezakonito imenovanje Muje Koričića na funkciju komesara MUP-a USK-a.

Izvršioci ovih Mujinih progona i torture nad Zirom i Jusufom su bili Rejhan Karabegović kao šef Jedinice za profesionalne standarde MUP-a i Omer Tahirović kao predsjednik disciplinske komisije. U progonu Zire i Jusufa, ali i drugih policajaca PS Bihać aktivno je sudjelovao i komandir PS Bihać Šemsudin Dedić.

Federalna uprava policije na zahtjev tužilaštva USK-a, protiv komesara Koričića i komandira Dedića vodi istražne predmete zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja, a uskoro se očekuje i konačna odluka.

U svakom slučaju Mujo Koričić kao komesar, zbog ispunjenja uslova za penziju početkom iduće godine napušta poziciju komesara MUP-a.

Interesantna je i činjenica da su Nezavisni odbor za izbor komesara zadnjih dana napustila tri člana podnoseći ostavku. Kriza funkcioniranja MUP-a USK-a se očito neće brzo završiti.

Policajcu Jusufu Tutiću naš portal želi brz oporavak i ozdravljenje.

Inmedia.ba

Share.

Leave A Reply