Napustila nam je Vesna Begtašević

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vesna Begtašević, penzionisana novinarka Radio televizije Konjic, nekadašnja glavna i odgovorna urednica Kablovske televizije Konjic i Radio Konjica, preminula je jučer nakon kraće bolesti.

Informaciju su potvrdile njene kolege sa Radija i televizije Konjic, koji su se na Facebook stranici oprostili od nekadašnje novinarke lokalnog Radija i TV, lokalnog lista “3.mart”, koja je više od 40 godina pisala i govorila o Konjicu.

Vesna je bila uspješna glumica u AP ”Neretva”, članica Hora “Djevojke sa Neretve”, poznati član konjičke biblioteke, DTV “Partizan”, POI “Maksim Kujundžić”…

“Rođena je 1955.godine u Sremskoj Mitrovici, odrastala i školovala se u Konjicu, a diplomu politologa stekla je na fakultetu Političkih nauka Sarajevo. Vesna Begtašević počela se baviti novinarstvom kao dio redakcije lokalnog lista “3. mart”, kasnije nakon formiranja Kablovske televizije Konjic, postaje njena glavna i odgovorna urednica.

Od osnivanja Radio Konjica 1992.godine dio je ovog lokalnog medija, na početku obavljajući funkciju glavne i odgovorne urednice, a potom i novinarke sve do penzionisanja 2013.godine. Uz predan rad u redakciji Radio Konjica i niz prepoznatljivih autorskih emisija koje su plijenile pažnju slušatelja: „Majska ruža“, „Nostalgija“, „Slušatelji reporteri“, „Mjesečina“, Vesna Begtašević bila je dopisnica Radija Fern, lista Slobodna Dalmacija, Radija 27 Radija Slobodna Evropa.

Bila je aktivna članica brojnih udruženja: BH Novinari, Odreda izviđača Neretva Konjic, glumica Amaterskog pozorišta Neretva, dio tima Festivala glumca u Konjicu, nekadašnja članica hora Djevojke sa Neretve. Vesna Begtašević bila je dobrotvor gdje god je to bila u prilici, bez suvišnih riječi. Mnoge je srednjoškolce i studente Konjica stipendirala, a da to nisu ni znali.

Njeno ime za nas, njene kolege, sinonim je za kolegijalnost, ljubav i podršku. Porodici i prijateljima upućujemo iskreno saučešće.

Sahrana je u petak, 5.marta u 14 sati na ateističkom groblju na Musali u Konjicu“, oprostili su se od Vesne njene kolege sa Radija i televizije Konjic.

Od Vesne Begtašević na Facebooku se oprostila i njena nekadašnja kolegica Sabina Čukle, koja je na ovoj društvenoj mreži objavila potresnih nekoliko rečenica.

“Koliko ljubavi, kolegijalnosti i poštovanja utkasmo u naša druženja, toliko je večeras tuge, ali i ponosa što smo disale, smijale se i plakale zajedno”, napisala je Sabina Čukle.

Konjic u kratkom periodu ostao bez tri vrhunske novinarke

 

Grad Konjic je u kratkom periodu ostao bez tri vrhunske novinarke.

Krajem aprila 2019. godine preminula je Mirsada Ćosić, dugogodišnja direktorica i urednica Radio Televizije Konjic, nakon duge borbe sa opakom bolešću.

Iz Konjica je jučer došla tužna vijest da je nakon duže i teške bolesti preminula novinarka RTV FBiH Dalida Hadžić-Tulić.

Sahrana Dalide Hadžić-Tulić će se obaviti u subotu u Mostaru na Gradskom groblju Sutina.

I danas nas je potresao odlazak novinarke Vesne Begtašević, koja će biti sahranjena u petak.

 

Radiosarajevo.ba 

Share.

Leave A Reply