Naša stranka brani nesposobnu Vladu KS napadom na SDA

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kantonalni odbor Naše stranke Sarajevo okrivio je SDA za zatvaranje u glavnog grada preko vikenda. “Do zatvaranja u glavnom gradu ne bi došlo da su državna i federalna vlast, koje predvodi SDA, nabavile vakcine”, optužuju iz Naše stranke. Također, u nastojanju da prikrije svoje promašaje, Naša stranka za sve optužuje i doktoricu Sebiju Izetbegović

“Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu, jučer je kritikovala premijera Kantona Sarajevo zbog mjere zatvaranja ugostiteljskih objekata preko vikenda. Neka nam pojasni Sebija Izetbegović je li se javnosti obratila kao direktorica KCUS-a ili kao potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, navodi se na početku te slijedi odgovor Kantonalnog odbora Naše stranke u Sarajevu.

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata evidentirano je 477 novooboljelih osoba od koronavirusa, dok se se u istom periodu od infekcije ovim virusom oporavila 323 pacijenta.

Od ovog broja novozaraženih, njih 332 pripada porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama.

Nažalost, jučer je preminulo 10 pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom. Proteklog dana na koronavirus testirano je 1.444 osoba. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je 474 osoba, a sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 789 pacijenta.

Trenutno je u KS hospitalizirano 398 osoba, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo smješteno je 283 pacijenta, a na Covid odjelu Opće bolnice „Prim. dr Abdulah Nakaš“ liječi se 115 osoba. Devet pacijenata koristi pomoć respiratora.

U Kantonu Sarajevo je 3.300 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije.

Share.

Leave A Reply