Nasilje nad djecom, špriječavamo li ga?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sve je više nasilja nad djecom. Čistom, neiskvarenom, nevinom. Mnoga djeca u tišini pate, trpe. Ono što je najgore u svemu jeste da ih vrlo često zlostavljaju oni koji bi ih trebali voljeti, čuvati, paziti i braniti od svake vrste zla. Nažalost često nije tako. Roditelji su preokupirani samima sobom. Djeca im često postaju teret.

Samo u slučaju zlostavljanja djece puno je nijemih svjedoka. Svjedoka koji znaju šta se dešava u bratovoj, sestrinoj, komšijinoj kući. I ćute. Da se ne zamjere. Kada se desi da dijete umre od poslhedica zlostavljanja ili bude ubijeno prilikom zlostavljanja, tad progovore.

Gdje nam je nestala ljudskost. Briga i ljubav za bližnje, nejake. Kakvo smo to društvo monstruma postali?

Share.

1 komentar

  1. Hi. I just noticed that your web site looks like it has a few code errors at the very top of your website's page. I'm not sure if everybody is getting this same bugginess when browsing your site? I am employing a totally different browser than most people, referred to as Opera, so that is what might be causing it? I just wanted to make sure you know. Thanks for posting some huge postings and I'll try to return back with a completely different browser to check things out!

Leave A Reply