Nastavlja se provođenje strategije “zaštititi Sebiju Izetbegović”; Povjereništva za sve općinske organizacije SDA u Kantonu Sarajevo?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jedan od zaključaka sa sjednice Kantonalnog odbora SDA Sarajevo koja je održana netom nakon izbora podrazumijevao je sveobuhvatnu analizu izbornih rezultata u Sarajevu i na osnovu njih donošenje adekvatnih odluka i određivanje pravaca djelovanja.

Kako se špekuliše između članova, simpatizera i funkcionera SDA, analiza je napravljena, a zaključak je da se za loše rezultate trebaju kazniti općinske organizacije, sve, pa i ona koja je imala strateški jako važnu ulogu i uspjela zadržati svog načelnika, Novi Grad Sarajevo.

Naime kako PRESS nezvanično saznaje sprema se uvođenje povjereništava u sve općinske organizacije u Kantonu Sarajevo.

To bi naravno imalo smisla, da tim općinama pravila ponašanja u kampanji nije određivao kantonalni izborni štab. Brifinzi su bili redovni, upute jasne i mimo njih se nije smjelo postupati.

Zapravo jedina općinska organizacija koja se oglušila na te brifinge, te nije poštovala ništa što je propisao ovakav kantonalni izborni štab (ni slogan, ni vizuale, ni zajedničko predstavljanje itd.) je bila ona koja je i uspjela zadržati svog načelnika – općinska organizacija Novi Grad Sarajevo.

To je samo po sebi pokazatelj kako je upravo kantonalni izborni štab gurnuo svojom nesposobnošću i neznanjem općinske organizacije, ne samo u poraz, već u debakl od kakvog se dugo neće oporaviti.

Ipak, od nedjelje navečer i spoznaje kakav je krah SDA doživjela u Kantonu trudio se Kantonalni odbor SDA Sarajevo naći krivce u svima i svemu.

Tako je krivac bilo “hirovito Sarajevo”, pa korona, pa društvene mreže, pa “Četvorka” pod izgovorom ‘udružili se’, pa su evo sada krive općinske organizacije i krivi su svi oni koji su progovorili javno o nagomilanim problemima unutar stranke, oni koji napuštaju stranačke pozicije i kojih je iz dana u dan sve više.

Krivi su oni, jer, KRIVAC VOLI SLIJPCE!

Krivac voli ljude koji vide i šute, šute i trpe, trpe i navikavaju se, navikavaju se i stapaju se.

Ova strategija koju Kantonalni odbor SDA koristi i koja ima za cilj samo jedno “zaštiti Sebiju Izetbegović”, je strategija osuđena na propast, jer vodeći se ovom strategijom SDA je već doživjela debakl izgubivši čak pet načelničkih pozicija, pet u Sarajevu, za koje smo se nažalost do sada uvjerili više puta, da im je važnije od cijele države.

Sve dok je Sebije u kantonalnom odboru, njegove smjene neće biti i to treba biti jasno svakom pojedincu. Zato, krive su općine, krive su mjesne zajednice, krivi ste svi vi koji ste progovorili i kao što je i do sada bio slučaj baš vi ćete biti sankcionisani!

I Novi Grad je kriv, kriv je jer nije osvojio glasova koliko je inače osvajao, kriv je što je pobjedio, ali nije ubjedljivo pobjedio, kriv je što je pobjedio iako su iz vrha stranke radili sve da ne pobjedi, kriv je, jer odavno treba da je kriv.

“Ne sekiraj se, pazi, proće ta frtutma, proće ovo sve, i idu lokalani izbori. Bakir će se sa njima malo kasnije pozabaviti”, najavio je Asim Sarajlić u snimku koji je objavio Semir Efendić.

Kriv je, i evo došlo je izgleda vrijeme, da se po scenariju snimka najveće političko-koruptivne afere u BiH, Bakir njima i pozabavi.

Share.

Leave A Reply