Natočili goriva za 100 KM, pa bježeći autom, sletjeli u mezarje i udarili u nišan

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kedin H. iz Kladnja i Mustafa M. s Ilidže uhićeni su u Visokom nakon što su, bježeći od policije, vozilom sletjeli u mezarje u naselju Podvinci, udarivši u nišane. Naime, potjera za Kedinom H. i Mustafom M. je počela u kiseljačkom naselju Lepenica, kada su na benzinskoj pumpi BM natočili gorivo za 100 KM i pobjegli ne plativši račun.

Nemili događaj

Prema riječima mještana Lepenice koji su se zatekli na licu mjesta, dvojac je došao i kazao uposleniku benzinske pumpe kako će sami natočiti gorivo. Kada su rezervoar napunili, dali su se u bijeg. Međutim, uposlenik i još dvojica mladića su krenuli u potjeru za lopovima.

– Natočili su gorivo i dali se u bijeg. Mi smo krenuli za njima, a u međuvremenu smo obavijestili i pripadnike Policijske stanice Kiseljak da smo krenuli u potjeru za dvojicom muškaraca zbog pljačke. Oni su prvo krenuli prema Ilidži. Uspjeli smo ih stići u Rakovici. Međutim, brzo su se okrenuli i pobjegli prema Visokom. Također, u potjeru je bila uključena i policija. Saznali smo da su kasnije uhićeni – priča jedan od sudionika potjere.

Iz MUP-a Zeničko-dobojske županije kazali su da su u srijedu oko 14 sati iz PS Kiseljak obavijestili kolege u PS Visoko da se provjeri jedno vozilo koje nije stalo na njihov znak i da se to vozilo uputilo u pravcu ZDŽ.

– Policajci su u Visokom pokušali zaustaviti navedeno vozilo, ali vozač nije stao. Potom je krenula potjera. Vozilo je ubrzo pronađeno u mjestu Podvinci, i to nakon slijetanja s puta, a vozač i suvozač nisu bili u automobilu. Izvršen je očevid te je ustanovljeno da registracijske tablice ne pripadaju tom vozilu. Nakon toga oko 20 sati istog dana u mjestu Gračanica u Visokom policajci su kontrolirali vozilo Passat, u kojem su se nalazile osobe za koje je naknadnim operativnim provjerama i prilikom kontrole utvrđeno da su upravo one pobjegle iz vozila za kojim je bila organizirana potjera – kazala nam je Aldina Alić, glasnogovornik MUP-a ZDŽ.

 

Share.

Leave A Reply