Nazdravite drugovi s Inzkom i sa Irmom

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nekad su komunisti govorili kako je religija opijum za narod. Pa ga oni trijeznili decenijama na najgori mogući način. Laž, represije i vladavina socrealističke elite. Sve u ime naroda, opijenog lažima o bratstvu i jedinstvu i putu u bolju i ljepšu budućnost.

Kažu pijanci da je poslije jutarnjeg mamurluka najbolji raso(voda od kiselog kupusa). Sad i četvorka umislila da ima ulogu rasola. Pa trijezne li trijezne, Bošnjake Mostara. Čak su i Valentina Inzka otrijeznili i probudili. Toliko je Inzko bio opijen funkcijom i enormnim primanjima da se jadan tek sad poput medvjeda probudio iz zimskog sna. A predugo traje ovaj zimski san. San u kom je ekonomija devastirana, omladina raseljena.

Ali gle čuda! Iznikla Irma! Lider! Čuvar bratstva i jedinstva. Ona koja izjednačava žrtvu i agresora. Treba Bošnjake opet uspavati.  Pogotovo u Mostaru. Neka ostane podijeljen. Treba ga pretvoriti u ono što nikad nije bio-“hrvatski stoni grad”.

Podršku u svemu joj daje i njen partijski šef, Kojović Peđa. Gura on Irmu onako s leđa. I Irma će pomoći svojom ludošću Kordiću. Kao i Boška Čavara mudrošću.

Stigla je Mostarce kletva! Da Bog da vas Konaković hranio i Peđa Kojović branio!

 

Share.

Leave A Reply