Ne sam Bakire i ne u moje ime!!!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Jedan sam od onih kojima u politici nema svetih krava, pa moje kritike pojedinih političkih poteza naiđu na negodovanje stada koje živi na račun političke stranke ili pojedinca kojeg kritikujem. Nisam nikad nazivao Bakira Izetbegovića izdajnikom, mafijašem i drugim pogrdnim imenima, ali me ovaj put svrbe prsti da ga nazovem sa svim tim imenima, nakon njegove kukavičke odluke da ode na noge obrijanom četniku A.Vučiću i tako baci pojas za spasavanje njegovom izvršiocu radova na uništenju BiH.
Zašto to radi zna samo on, ali se nakon ovog poteza zaista vidi da je beskičmenjak, beskarakteran i nesposoban da vodi bilo šta, a državu ni u snu.
Ako on do sad nije vidio da Vučić i Dodik, jedno pričaju, drugo misle, a treće rade kad je BiH u pitanju, ne znam kad će vidjeti. Kakvog onda ima smisla Dodikovom šefu ići na noge i za potrebe međunarodne zajednice učestvovati u nekakvoj predstavi “dijaloga između naroda”, što će spriječiti sankcije međunarodne zajednice, čak i Vučiću, o kojima se sve glasnije govori.
Mnogo umnih glava se oglasilo kad je Vučko najavio mogućnost tog susreta i sugeriralo da to ne čini, da pregovarati mogu samo države, nikako plemena, na šta nas uporno svode dvojica spomenutih četnika. On se odlučio okrenuti leđa čak i Željku Komšiću, koji stoji kao zadnja linija odbrane BiH i nosi pojas za spasavanje Dodika direktno u tvornicu zla, a njegovi botovi kukumavče kako smo mi nesložni i nećemo stati iza svog lidera…Možete li zamisliti da umjesto Komšića sad u Predsjedništvu BiH sjedi šef udruženog zločinačkog pokreta Dragan Čović?
Ko će stati iza njega kad se popišan vrati iz Beograda s punom torbom lažnih obećanja i sav važan počne nas ubjeđivati kako je uradio dobar posao i kako njegova kukavička politika daje dobre rezultate?
Ljutio sam se na komentare, koji Izetbegovića trpaju u isti koš s Dodikom i Čovićem, a sad vidim da on sam sebe tamo trpa!
Znao je njegov babo, velikan kakav se rijetko rađa, kakav je Bakir i izrazio nadu da će se držati podalje od politike. Za sve je bio u pravu, a za ovo posebno, rahmet mu dobroj duši!

Fb status : Muhamed Mahmutović

Share.

Leave A Reply