Nećemo iznevjeriti Aliju Izetbegovića!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Veliki prijatelj i brat Aleksandra Vučića, turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, u kojeg se naprednjački lider kune kao u rod rođeni, izjavio je kako neće iznevjeriti povjerenje Alije Izetbegovića, te da će pozvati Vučića u posetu kako bi razgovarali o situaciji u BiH.

I dok režimski tabliodi vode bjesomučnu kampanju protiv lidera Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa, da se udružio sa albanskim i muslimanskim lobistima u SAD, Vučićev brat poručuje kako neće dozvoliti da se desi ono što se desilo 90-ih godina, što provučićevski mediji čitaju kao pretnju Srbiji.

– Učinićemo sve da povjerenje pokojnog Alije Izetbegovića ne narušimo – kazao je Erdogan i dodao:

– Turska neće dozvoliti da se u Bosni i Hercegovini desi ono što se desilo 90-ih godina. Turska neće oklijevati da zauzme odlučniji stav kada to bude potrebno.

Erdogan je izjavio da se nada da će se sresti sa članovima Predsjedništva BiH: Dodikom, Komšićem i Džaferovićem. Kako je kazao, planira da ih ugosti u slijedećih nekoliko dana u Ankari.

– Očekujem da ću uskoro biti i u jednodnevnoj posjeti Srbiji ili pozvati predsednika Aleksandra Vučića da posjeti Tursku – rekao je Erdogan.

Nakon što je nedavno izjavio da podržava nezavisnost Kosova, koje smatra potlačenom državom, te kako naoružava Vojsku Kosova, ovim se ponovo manifestuju neoosmanske namere Vučićevog brata, koje on, doduše, i ne skriva.

– Erdogan nam je iskreni prijatelj. Srećni smo uvijek kad možemo da ga ugostimo – hvalio se Vučić, koji je u dogovoru sa Erdoganom, turskim kompanijama širom otvorio vrata Srbije.

Vrhunac Vučićevog licemjerja je nabavka autobusa za GSP Beograd od turske firme BMC, koja direktno vrši isporuke naoružanja i vojne opreme Kosovu.

Dakle, ovim se još jednom pokazuje da je Vučić prijatelj sa najvećim neprijateljima Srbije – Erdoganom, koji ima pretenzije na Kosovu i ugrožava stabilnost BiH; Orbanom, koji se slika ispred mape “Velike Mađarske” koja uključuje Vojvodinu; Borisovim, koji mjerka Pirot i Bosilegrad; Merkelovom, koja sprečava bilo kakav kompromis na Kosovu i toleriše diktaturu u Srbiji…

Ostaje nam da vidimo kako će Vučić objasniti javnosti, kako brat u kojeg se kune može davati ovakve izjave, koje su otvoreno protiv interesa Srbije.

Direktno.rs

Share.

Leave A Reply