Nemam mišljenje ko većina Srba

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je vidio sa portala da su u izvještaju Chirstiana Schmidta glavne optužbe na račun Republike Srpske i kako žele da ruše Dejtonski sporazum, ali da smatra da je problem u tome što su svi drugi pokušavali da to urade.

Vučić je napomenuo da nije pročitao Schmidotovm izvještaj o BiH i da ne bi da ga komentariše dok ga cijelog i s pažnjom ne pročita.

– Nemam ko većina Srba mišljenje o svakom pitanju. Video sam sa portala i da su glavne optužbe na račun Republike Srpske i kako žele da ruše Dejtonski sporazum. Ali, mislim da je problem u tome što su svi drugi pokušavali da to urade. Ponavljam, želim s pažnjom to da prvo pročitam – rekao je Vučić za TV Pink.

On je rekao da, kada se govori o BiH, Srbija čini sve da pomogne kada je ta pomoć potrebna, te podsjetio koliko vrsta pomoći je Srbija uputila BiH.

– Oko BiH mi učinimo sve, damo vakcinu, gas, gradimo auto-puteve prema njima. Popravljamo odnose sa Crnom Gorom. Nacionalna ambicija su nam ekonomija, mir u regionu, populaciona politika bez koje ništa što radimo ne vrijedi, a jedan od ciljeva treba da bude i zelena agenda, kao i snaga i mogućnost Srbije da odgovori na sve bezbjednosne i političke izazove – rekao je Vučić.

On je napomenuo da je napravljen izuzetak u poštovanju međunarodnog javnog prava.

– Zato mi je i smiješno da danas pričaju o pravu i pravdi, to je glupost. Samo Srbija nema pravo na samoopredeljenje i nema pravo ni na šta, već su nas bombardovali – rekao je Vučić, koji boravi u Glazgovu na klimatskom samitu.

On je rekao da u Srbiji vide uvijek potencijalnu opasnost i da nju treba, kad god izbije na prvo mjesto po ekonomiji, skratiti, sabiti, da ne bi “ugrožavala” druge u regionu.

– Ovo su činjenice, mi toga treba da smo svjesni, samo oni ne treba da govore o otvaranjima Pandorine kutije i tome kako smo samo mi izvor sveg zla. Mi možemo da se borimo za snažniju ekonomiju, brži napredak Srbije, da sarađujemo sa regionom i to je najvažnije za nas – kaže Vučić.

On je dodao da će insistirati narednih dana na nacionalnoj ambiciji, koja podrazumijeva da je Srbija ekonomski najrazvijenija u regionu, da ima što bolje odnose sa komšijskim državama, prenosi Srpskainfo.

Share.

Leave A Reply