Nepismeni bivši predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija sa Maldiva udario na Bakira Izetbegovića, a onda otkrio kako se provodi u turističkom raju (FOTO)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Objavu bivšeg predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije sa Facebooka prenosimo integralno, bez intervencija.

Bakirove izjave tumačiti kao “nabacivanje loptice”Dodiku je netačno i nacionalno neodgovorno ili pak zlonamjerno anesteziranje i uspavljivanje javnosti u vremenu u kojem RS(a u tom slučaju i BIH)očekuju ozbiljna egzistencijalna iskušenja i izazovi.

Da, tačno je da Bakir ima velikih problema u SDA i FBIH,jednako kao što je tačno da je Bakir istinski ideološki radikal,potpuno opredjeljen da bilo koju cijenu završi projekat unitarizacije BIH i satiranja RS.

Tačno je i da je uz sve probleme ubjedljivo najači politički faktor u FBIH,da ima dominantan uticaj na Islamsku vjersku zajednicu u BIH,ali i radikalne islamske grupe,zbog kojih se strancima nameće kao nezaobilazni faktor u BiH koji kontroliše institucije i resurse.

Teza da nema kritične mase u narodima za sukob je floskula.Konflikte i sukobe nikad ne započinju narodi,nit gradjani za njih glasaju,uvijek ih započinju pol.lideri a narodi u njih budu uvučeni htjeli ili ne.Bakir je politički lider pa se njegove izjave ne smiju omalovažavati.

Bakirovi vrijednosni sudovi o srbima kao narodu sami po sebi su nebitni,ali pokazuju da otvara karte,diže uloge te započinje vrlo opasnu igru uzdajući se u medj.okolnosti i razdor unutar srpskog nac.korpusa. RS to mora dočekati potpuno budna i spremna!“, napisao je nepismeni bivši predsjednik VSTV-a, a onda zaronio u dubine turističkog raja…

Izvor: Facebook

Share.

Leave A Reply