Neredi u Parizu: Hapšenja, upadi, vodeni top… VIDEO/

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Policija u Parizu privela je više od 100 ljudi na današnjem protestu koji je održan zbog predloženih zakona o bezbednosti, prenosi AP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske je saopštilo da je do kasnog podneva u Parizu uhapšeno 119 demonstranata.

Policija je uhapsila demonstrante za koje se sumnjalo da bi mogli da se udruže u nasilne grupe, poput onih koje su na prethodnim protestima uništavale prodavnice i automobile i napadale policijske službenike.

Dugi redovi pripadnika organa reda i policijskih automobila pratili su demonstrante dok su marširali ulicama Pariza. Oni su upali u masu, pokušavajući da spreče nerede koji su obeležili prethodne demonstracije.

Na kraju marša policija je upotrebila vodeni top kako bi rasterala učesnike protesta.

Osim u Parizu, demonstracije su danas održane i u drugim francuskim gradovima. U Lionu je na današnjem protestu uhapšeno pet osoba, za koje nadležni tvrde da su napali policijske službenike i da su pokušali da opljačkaju prodavnice.

Demonstranti se protive predloženom zakonu o bezbednosti, koji je podstakao izbijanje protesta koji se već nekoliko nedelja unazad održavaju tokom vikenda. Na meti njihove kritike nalazi se i nacrt zakona o borbi protiv radikalnog islamizma.

 

 

Share.

Leave A Reply