Nešić: Dodik je na sastanku s Erdoganom ugrozio položaj RS-a, narod će riješiti probleme

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, kaže da je Miloradu Dodiku dao saglasnost za sastanak s predsjenikom Turske Recepom Tayyipom, ali da ono što je čuo poslije nema nikakve veze sa dogovorom političkih partija u Narodnoj skupštini RS-a.

“Nažalost, ono što se moglo čuti nakon sastanka sa Erdoganom od srpskog člana Predsjedništva BiH nema nikakve veze sa zaključcima i dogovorima političkih partija u Narodnoj Skupštini Republike Srpske. Sa čim ima veze očigledno ne znaju ni predstavnici SNSD-a koji nevješto pokušavaju da ga odbrane”, rekao je Nešić.

Lider DNS-a dodaje da se srpske stranke nisu dogovorile oko bilo kakvog Dejtona 2, već da su se okupili oko kršenja Dejtonskog sporazuma, jedine garancije postojanja entiteta RS i jedine garancije mira u BiH.

“Bilo kakva inicijativa mora podrazumjevati jači autoritet srpskog naroda i volju međunarodne zajednice da kao narod dobijemo više prava nego što imamo. Da li bilo ko iz SNSD-a vjeruje da nakon 15 godina u kojima se nije učinilo baš ništa za jačanje prava srpskog naroda u posljednjoj godini vlasti imaju kapacitet za tako nešto? Nemate gospodo, imate posljednju godinu vlasti. I za sve nas je bolje da ne pokušavate sebi da smislite pojas za spasavanje, kopernikanske obrte koji podrazumevaju avanture kojima srpski narod može izgubiti mnogo dok vi pokušavate da dobijete još koju godinu vlasti”, ističe Nešić.

Naveo je da nema znaka jednakosti između srpskog nacionalnog interesa i SNSD-a.

“Vaš odlazak sa vlasti neće oslabiti srpski narod promjenama koje dolaze. Naprotiv, osnažit će svoj kapacitet da odbrani sebe u BiH. I znajte, od prvog dana mi ćemo oko toga iskreno okupljati sve političke snage i biti pošteni prema dogovorima. To što ćete tada njima prisustvovati iz opozicionih klupa i za vas i za narod može biti samo dobro. BiH ima ekonomske, socijalne, demografske probleme, ali imaju ih i sve ostale države. Ali tri ključna problema nama niko sem BiH – ti problemi su Bakir, Dodik i Čović. Te probleme riješit će narodi na sljedećim izborima”, kaže Nešić.

Share.

Leave A Reply