Neviđeni međudržavnih skandal RADMAN POZIVA KOMŠIĆA DA PODNESE OSTAVKU!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

TO je barem za oštru protestnu notu hrvatskom ambasadoru u Sarajevu, i /ili poziv u bh. Ministarstvo vanjskih poslova na “razgovor ugodni.” Samo tko će ga pozvati?
Ministrica Turković koja je hrvatskog ministra Radmana hvalila na sva usta kada joj za vrijeme nedavnog posjeta Sarajevu prodavao- politčku maglu, povjerovavši mu da se Hrvatska “ni na koji način ne miješa u unutarnje poslove BiH, valjda zato što je, kako je rekao Radma” sastanak trajalo puno duže nego je predviđeno, jer je bio jako zanimljiv i konstruktivan” .
Šefica bh šefica diplomacije, tog 14. aprila, sva ozarena “uspjehom” svoje diplomacije, diže Radmana u nebo, jer su “dogovorili puno međudržavne poštovanje, ” a i Radman je “uspjela reći sve što treba.”
SPADA LI U TU “PUNO MEĐUDRŽAVNO POŠTOVANJE I NEMIJEŠANJE,” i kada Radman otvoreno poziva člana Predsjedništva druge države da podnese ostavku.?!” DA piše” non-papere” o prekrajanju BiH, a onda uvjerava i uvjeri ministricu da hrvatski “non-paper” služi “jačanju BiH.” Ministri čina politička naivnost, ili svjesno političko podilaženje Hrvatskoj? B Zbog čega? Nije valjda zbog cjepiva koje u Hrvatskoj dobila preko reda? I onda to tajili i ministrica i Radman dok mediji nisu sve otkrili. Pa ako već Radman, bez dlake na jeziku poziva Ž. Komšića da podnese ostavku, jer bi mu “trebalo biti neugodno da predstavlja Hrvate, a nije izabran hrvatskim, već bošnjačkim glasovima,” a i Radman “nije mogao vjerovati” da se “zgrozio” kada je Komšić na nedavnom “Bledskom forumu” rekao da Bosni umjesto konstitutivnosti potrebna građanska država.” Pa zato i Bošnjaci i glasali za građanina Komšića, koji želi građansku državu, u kojoj će svi građani biti jednaki, pa i – konstitutivni. I takvom Radmanu bh ministrica Turković, rođena u Hrvatskoj, vjeruje na riječ, a valjda ne vidi djela.
Ipak krvna slika, makar i djelomična, nije voda.
I što reći, možda ovo: Kako se Radman usudi tražiti ostavku, smjenu jednog člana Predsjedništva BiH, tako bi Džaferović i Komšić, mogli /trebali zatražiti ostavku, ili smijeniti ministricu Turković, ipak su joj šefovi.
MINISTRICA KOJA VIŠE VJERUJE MINISTRU DRUGE DRŽAVE, NEGO ČLANOVIMA PREDSJEDNIŠTVA VLASTITE DRŽAVE. Nečuveno!
E, da,, u Hrvatskoj brane C. Schmidta više partizani Tita za vrijeme desant na Drvar.

Nada Satrijaš Al Issa

Share.

Leave A Reply