Nikšić: SDA opet između države i HDZ-a izabrala Čovića

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stanje u Mostaru je kristalno jasno: SDA je imala mogućnost da glasanjem za Irmu Baraliju pokaže kako između HDZ-a, s jedne strane, i promjena, integracije i evropskog Mostara bira Mostar, poručio je jutros Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH.

“Podrškom kandidatkinji koja je svojom tužbom i kasnijom presudom Evropskog suda za ljudska prava omogućila održavanje izbora, SDA je mogla pokazati da nije vječiti HDZ-ov igrač iz sjene. Nažalost kao i nebrojeno puta do sada kada je u pitanju izbor HDZ ili država, SDA izabere HDZ. SDP i naši partneri se nemamo šta kome dokazivati. Mi sa HDZ-om niti smo tikve sadili niti ćemo. Sjećamo se i znamo kako smo prošli kada smo to pokušali sa SDA”, dodao je.

Kako kaže, SDA, nakon što je dva puta izglasala HDZ-ovog gradonačelnika Mostara i omogućila ovoj stranci da 16 godina ima čelnog čovjeka grada, ima razloga da se pravda i dokazuje, a nije im prvi put da za svoje postupke opravdanje traže i okrivljuju druge.

“Ovaj put neće im proći. Nakon što su učestvovali u dokazanoj krađi glasova nauštrb BH bloka, imali su još više razloga da pokažu da to nije dio dogovora SDA-HDZ. Glasanjem za kandidatkinju BH bloka su mogli pokazati da su se promijenili. Umjesto toga, mostarsko druženje Izetbegović-Čović uz koje se odigravala dobro uigrana predstava u mostarskoj vijećnici su dokazali kako u Mostaru samo Stari Most i Velež traju duže od ljubavi između SDA-HDZ.
Idila se očito nastavlja, HDZ-u gradonačelnik, SDA-u predsjedavajući Gradskog vijeća, a građanima Mostara kao i do sada svađe, podjele, lažna obećanja. U toj farsi BH blok neće učestvovati, a naši vijećnici će kroz sjednice Gradskog vijeća biti glas građana kojima je Mostar u srcu i koji će se itekako čuti”, zaključio je Nikšić.

(Patria/Admir Oručević)

Share.

Leave A Reply